Äntligen – Vinden är Fri!

Ljungskile. Arenan för NM 2021.

Äntligen har restriktionerna lättats och vi kan komma i gång och tävla. Svenska Seglarförbundet har tagit fram ett Coronaprotokoll som beskriver vad som gäller framöver. För lokala seglingar så är det inga större problem, men man skall givetvis tänka på avstånd, hygien och liknande. På större seglingar, typ nationella rankingar, SM etc, så kan vi komma med speciella rekommendationer. 

Och än en gång, så skall vi givetvis fortsätta att ta hänsyn och tänka på att Corona finns kvar därute.

Kappseglingsgrupp

Om vi går över till det stora som har hänt under vintern så har det skapats en Kapseglingsgrupp. Syftet är att ta hand om den växande gruppen som vi är och att minska resandet. Resultatet blir att vi delar upp landet i fem regioner och inför Regionala rankingseglingar. Regionerna är:

  • Syd – Skåne och Hallands Län
  • Sydost – Kalmars, Kronobergs, Blekinge och Gotlands Län
  • Väst – Jönköpings och Västra Götalands län
  • Mitt – Värmlands, Närkes och Östergötlands län
  • Norr – Stockholms, Södermanlands, Västmanlands och Dalarnas län och allt norr därom

Regionstillhörighet styrs av bostadsort, men dispens kan sökas om man t ex får minskat resande med att tillhöra en annan region. Ett kappseglingsår för DF65 består normalt av SM, 4 Nationella rankingar och 4 Regionala rankingar. I grunden räknas dom 4 bästa poängen, men det finns lite tilläggsregler. Mer detaljer om Regionindelning och Rankingsystem finner ni på hemsidan under Kappsegling/Ranking/Styrdokument Ranking.

När det gäller DF95 så försöker vi i år kombinera detta till viss del med att köra samma helger som IOM, d v s DF95 på lördag och IOM på söndag på samma plats. 

Nationella tävlingar 2021

Ser vi på det som är planlagt gällande Nationella tävlingar för 2021 så planerar vi att köra igång i Gryt den 31/7-1/8. Här är alltså en nyhet att vi kör dom Nationella Rankingseglingarna som tvådagars. Men det blir även i år en ”Speed Clinic” på fredagen. Lördagen den 21 augusti är det dags för ranking 1 för DF95 i Stockholmsområdet. Helgen därefter är det dags för årets första mästerskap det är DF65 som gör upp om SM. Plats för det hela är på det populära banorna i Vadstena. 

Under september så är det UK Nationals för både DF65 och DF95, så på hemmafronten är det bara planerat Regionala rankingar. I oktober blir det desto mer. Först försöker vi få till en Nationell Ranking 9-10 oktober. Tanken är någonstans i södra Sverige, men arrangör är inte klart ännu. Två veckor senare så är det dags för det första SM:et för DF95. Plats för detta är Nynäshamn. Först helgen i november bär det av till Ljungskile, där vi hoppas att det kommer lite nordiska vänner, då tanken är att vi skall göra upp om NM. Säsongen avslutas på nationell nivå med Ranking #2 för DF 95 i Gottskär den 13 november.

Lite mer info

Den nya styrelsen som valdes i april, har så här långt haft två styrelsemöten. Protokollen kommer ni snart att hitta på hemsidan. Samtidigt är det också på väg att formellt bildas ett Internationellt förbund för DF65 och DF95. En del dokument har delats på Facebook för dom som är nyfikna.

Vid tangentbordet

Er ordförande Bosse Gullberg, SWE-63

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.