DF65 Vallda Sandö 24/3

Välkommen till Valda Sandö och DF65 regatta!

Uppdatering från Mats Hansson 20160320: Hej alla DF65 seglare. Sandö DF65 Kappsegling närmar sig med stormsteg och vi laddar för att få till bra seglingar på lördagen. Vi är nu 8 st anmälda så det kan bli roliga seglingar och bra träning inför större event längre fram. Vi har ju alla behov av att segla med A+ och lära oss trimma in denna nya rigg så min förhoppning är att vinden ger oss rätt förutsättningar för bra A+ segling och tajta race. 
Isläget. Vi har idag seglingsfritt vatten att tillgå och jag bevakar utvecklingen dag för dag. Slutligt beslut om segling eller inte tas torsdag kväll och info lämnas på Facebook. 
Välkomna alla. In och anmäl er så hoppas vi på en härlig lördag den 24/3 i Vallda Sandö. 
Mats Hansson SWE 222

Arrangör
Sandö Hamn

Regler
Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de är definierade i kappseglingsreglerna (KSR) och med appendix S, appendix E samt df65 klassregler. Dessa finns på DF65 hemsida.
Två undantag gäller, länsande båt håller undan för kryssande båt, oavsett bog, samt att beröring av alla märken tillåtet. 6 båtlängders zon vid märke.
Samtliga riggar, A+ A B C som är godkända enligt internationella regeln får användas.
Övriga frågor tar vi på skepparmötet.

Villkor för deltagande
Medlemskap i Svenska DF65-förbundet, anmälan senast 20 mars, anmälningsavgift 100 kr och betalas med Swish (DF 65 förbundet).
Swish 123 603 43 75, alternativt BG: 769-5869

Program
Rorsmansmöte kl 10:00 i klubbhuset. Första start ca 10:30. Minst 12 seglingar planeras. Ingen segling startas efter kl 15:00. Avslutning i klubbhuset med prisutdelning senast kl 15:30. Lunchuppehåll ca 45 min vid lämplig tidpunkt. Ytterligare info, se ”lokal information” nedan.

Genomförande
Vid fler deltagare än 21, sker indelning i grupper.

Bana
Banan är en kryss-länsbana med spridarmärke och en “gate” som länsmärke. Vi kommer försöka anpassa banlängd så 2 varv tar max 12-15 minuter och ha tillräckligt lång startlinje så alla får plats.

Poängberäkning
Lågpoängsystemet i KSR Appendix A med avvikelsen att en segling får strykas efter var fjärde genomförd kappsegling. Minst 6 race per seglare ska genomföras för att tävlingen ska ge resultat.

Priser
Pris till vinnaren samt SWE 222,s Vandringspris till vinnaren.

Lokal information:
Adress Sandöhamnsvägen 133, 434 94 Vallda. https://goo.gl/maps/41wVqthJbPo
Parkering sker utanför bommen till vänster för att sedan ta en promenad på ca 300 m till klubbhuset som ligger efter båtuppställningsplatsen västerut.
Pizzeria finns 5 min bilfärd ifrån hamnen för lunch. Klubbhuset har tillgång till fullt kök med spis och Micro.
Medlemsbåt finns för läggande av bana samt för hämtning av båt vid eventuellt haveri.
Seglingsplats meddelas på rorsmansmötet i eller precis utanför klubbhuset.
Funktionärer kommer vara vi själva och på vilket sätt vi arrangerar detta meddelas på rorsmansmötet.

Vid frågor ring Mats Hansson SWE 222 på 0734-425601

Redan Anmälda:

Antal registreringar: 0