DF65 Gryts Varv Cup

GRYTS VARV CUP
– sommarregatta med radiostyrda segelbåtar

 

I juli är det återigen dags för kappsegling med radiostyrda segelbåtar, Dragon Force 65, på Gryts Varv i Östergötland. Gryts varv är ett av Sveriges största båtvarv och en naturlig träffpunkt för människor i området samt för många båtar som seglar utmed Östergötlands kust. Här finns hotell, restaurang och bar, sällskapsrum, relaxavdelning, ett antal enkel- och dubbelrum samt konferenslokaler och en kiosk.

Testa på – låna båt
Alla är varmt välkomna att delta i seglingarna. Det finns inga krav på förkunskaper, och det finns även möjlighet att låna båt för de som vill vara med!

Tävling: Gryts Varvs Cup för DF65
Datum: 
TBA
Arrangör: DF65-förbundet

Anmälan
Anmälan ska göras senast dagen före via DF65-förbundets hemsida www.dragonforce65.se. Anmälningsavgiften är 50 SEK och betalas helst via Swish nr 1236034375, alternativt kontant på plats. Glöm inte att ange namn och segelnummer vid swishbetalning.

Regler
För dig som inte kappseglat tidigare och kanske tvekar för att du inte kan reglerna kan nämnas att det det inte är några stora krav på regelkunskap, utant alla lär sig snabbt de tre-fyra regler som tillämpas.

Tidsprogram (utkast)
10.30 Välkommen och skepparmöte
11.00 Första start för dagen
Lunch: ca 45 min.
15.00 Ingen start efter den tiden
Prisutdelning 15 min efter sista race

Genomförande
Om fler än 20 båtar närvarar delas flottan upp i heat enligt tyska systemet (dvs. bara 2/3 seglar varje race). Detaljer meddelas på rorsmansmötet. Om varje båt seglat 12 race kan tävlingen avslutas i förtid. 

Banan
Banan är en kryss-läns-bana med spridarboj och länsgate som seglas två varv. Detaljer meddelas på rorsmansmötet.

Priser
Priser delas ut till de tre första seglarna.

För mer information:
Petter Kostmann: 072 9669106
Mats Hagman: 070 6281210
Göran Ferm, Gryts Varv: 0123 128 00