DF 95

Dragon Flite 95

Dragon Flite 95 är designad av samma grupp som utvecklade Dragon Force 65. Den är 95 cm lång med ett deplacement på 2,0 kg. Den internationella hemsidan för DF95 och DF65 hittar du här: www.dfracing.world .

En komplett kappseglingsutrustad DF 95:a med alla fyra riggar som den får kappseglas med, kosta ca 6.000-7.000 kr. Enbart båt med A-rigg exklusive radio och mottagare ca 3.000 kr. I Sverige hittar du DF95:an hos Minicars återförsäljare. Se här

Global Championship Dallas USA 2018

Sverige har fått sin första internationella succé med SWE 60, Jonas Samson, HASS, som lyckades ta en hedrande 5:e plats på klassens första inofficiella VM i USA nov 2018. Här fint reportage på Halmstad Segelsällskaps hemsida

Finaldagen finns väl dokumenterad med över 4 timmars sändning här

Lake Garda European Regatta 2019

Den 12-14 april arrangerades en regatta på Gardasjön. I princip ett inofficiellt EM. Sverige lyckades riktigt bra med 4 platser av de 6 bästa. Benny Johnsson, Lssg, blev silvermedaljör efter en mycket intensiv och nära kamp med Tim Shuwalow, KSSS, som blev bronsmedaljör. DF95 och DF65 mästaren John Thushingham från England vann mästerskapet. Femma blev Magnus Timerdal, SRSS, och sexa blev Jari Heiskanen, SS Kaparen.

Regattan var väldigt välarrangerad och kommer att arrangeras igen 2020 vid samma tid. Vi som vara där är väldigt sugna på att resa ner igen i april 2020. Inbjudan läggs ut här på hemsidan när den kommer ut.

Aktiviteter i Sverige

Under 2019 kommer klassen i Sverige att hålla ett inofficiellt mästerskap i Halmstad, länk till inbjudan hittar du här. Vidare blir det lördagsregattor  i Halmstad, Mariestad och Ljungskile i anslutning till DF65 Sverigecup som seglas på söndagarna. Mer info hittar du under Kappsegling. 

cropped-img_05491

Svenska DF 65 förbundet registrera Svenska segelnummer för DF 95 klassen. Vi kommer även att bevaka vad som händer internationellt och förbereda bildandet av ett nationellt klassförbund. Vi ser stora fördelar med att samordna de två klasserna, där DF 65 är volym och instegsklass för radiosegling och DF 95 en mer exklusiv och internationell kappseglings klass.

Det finns en FB grupp. Den hittar du här

Här aktuell klassregel

Administration av segelregister DF 95

Segelregistret administreras av DF Sailing Sweden. Segelnummer kan sökas och är helt knutet till person och inte radiosegelbåten. Medlemskap i Förbundet krävs för att registrera en DF 95. Är man redan medlem i samband med DF65 klassen krävs inget ytterligare medlemsskap. Vid icke förnyat medlemskap ligger segelnumret reserverat i 2 år.

För registrering av segelnummer klicka Här. 

Genomförda Mästerskapet 

2018 års inofficiella mästerskap seglades 15-16 december i Gustavsberg. Vann gjorde Tim Shuwalow med Michael Collberg på andra plats och Jonas Samson på tredje plats. Fullt resultat här.

Den 26-27 augusti 2017 seglade vi vårt första inofficiella mästerskap i Falun och med Runns Segelsällskap som värd. Vann gjorde Fredrik Edgren, SRSS. Tvåa kom Mats Bengtsson, Särö Båtklubb. Samt tre blev Calle Malmberg, GKSS. Här en liten rapport.

cropped-img_05431