Region Norr

Hej, och välkommen du som bor i Stockholms-, Södermanlands-, Västmanlands-, och Dalarnas län samt alla län norr härom. Du tillhör region Norr i den uppdelning av landet som vi gjort i DF Sailing Sweden. I övrigt finns regionerna Syd, Väst, Sydost och Mitt.

I vår region finns över 100 st DF65-båtar registrerade och av dessa är det kanske 30 seglare som brukar kappsegla med båtarna under ett år. Vi har också ett stort antal DF95-båtar i regionen som vi tävlar med.

Vi är ett trevligt gäng, som har kul och uppskattar spänningen att kappsegla lika mycket som att umgås socialt. (Kanske till och med att det sociala kommer före själva tävlandet?!)

I regionen arrangeras under 2024 fyra stycken regionala rankingseglingar:

Ranking 1: 17 mars i Ålsten

Ranking 2: 28 april i Saltsjöbaden

Ranking 3: 8 september i Södertälje

Ranking 4: 8 oktober i Norrtälje

Hela kappseglingsprogrammet hittar du här:

Under både våren och hösten arrangerar vi också en Stockholmscup med åtta seglingar vardera. De fyra regionala rankingseglingarna ingår i cupen.

Platserna vi seglar på varierar, men mestadels är det i Ålsten, Djursholm, Södertälje, Saltsjöbaden, Gustavsberg, Nynäshamn, Norrtälje och några andra platser.

För att vara med behövs inga som helst tidigare erfarenheter av kappsegling. Utan det är bara att titta ner någon gång när vi kappseglar så får du hjälp och tips om hur du kan trimma din båt och hjälp med de få regler vi har när vi kappseglar.

Så ta kontakt med oss, se nedan, någon dag när vi kappseglar så bjuder vi på fika och hjälper med det du känner att du behöver.

Du hittar oss även på facebook: https://www.facebook.com/groups/122174648293879/

Representanter:

Mats Hagman, Stockholm, Mobil: 070 628 12 10 Mail: mats.hagman@gmail.com

Olle Krogh, Stockholm, Mobil: 070 788 10 91, Mail: ollek378@gmail.com