DF65 inomhusmästerskap 2018

DF65 inomhusmästerskap 2018

Förbundet har nu nöjet att meddela att vi även i år kommer att kunna göra upp i ett stss-logo-50pctinomhusmästerskap på båtmässan i Göteborg, efter gott samarbete med Stenungsunds Segelsällskap. Tävlingen kommer inte vara ansluten till rankingen eller sverigecupen.

Inomhusmästerskapet har tidigare seglats i båtmässans bassäng 2015, 2016 och 2017 och har kommit att bli en tradition i RC sammanhang. Båtmässan blir en utmärkt plats för oss att visa upp oss och här brukar deltagare bjuda till lite extra för att snygga till sina båtar och glänsa i bassängen. Inför tävlingen 2017 satsade man från båtmässan på ett förbättrat fläktsystem med fläktar även i mitten av bassängen vilket gav mycket goda resultat.

Tävlingen seglas i heat där 5-6 båtar tävlar samtidigt. Det begränsade utrymmet ger tuffa och jämna race med hög intensitet. Regattan blir samtidigt mycket publikvänlig då folk flockas runt poolen. Tävlingsmodell enl. HMS:

HMS båtmässan 2018

I år likt förra året kommer tävlingen seglas delvis efter stängningstid av mässan vilket ger oss möjlighet att breda ut oss lite extra. Glöm inte att ta med er jackor in till bassängen då garderoben kommer stänga.

Observera att vårt tillträde till bassängen är från kl 16:00 och att vi därför inte kan börja träna innan dess.

Anmälan
Till detta evenemang blir vi likt tidigare år tyvärr tvungna att begränsa deltagarantalet till 20 båtar pga. utrymmet i poolen och det tidsfönster vi blivit tilldelade. Förbundet kommer att sanktionera 50%, dvs. 10 platser efter sverigerankingen och dessa blir kontaktade via mail före jul. Rankingplatserna måste bekräftas under 2017 med betalning och mail och om de inte fylls blir de “först till kvarn” platser likt övriga (de går inte vidare i rankinglistan). Resterande 50% samt de som tackas nej till anmäls nu nedan nedan.

För giltig anmälan gäller ifyllnad av formulär som vid anmälningsstart publiceras nedan samt betalning av anmälningsavgift nedan till förbundet.

Obs! Den tidigare begränsningen till deltagare endast från Sverige har tagits bort. Förfrågan om deltagare från Norge och Danmark har skickats ut av styrelsen. Vår förhoppning är att arrangemanget ska genomföras med maximalt antal startande. 

Regler
Kort köl och A rigg gäller för alla deltagande. Övriga detaljer kommer.

Tidplan
15:30    Rorsmansmöte
16:00    Intrimning Heat C & D
16:05    Intrimning Heat A & B
16:10    Seedningsomgångar startar (Heat A)
Ca 17:05   HMS tävlingsomgångar startar
19:50    Senaste tid för ny påbörjad omgång
20:20    Prisutdelning
20:30    Lokalutrymning

Plats: Svenska Mässan Göteborg
Tid: Lördagen den 10e Februari  kl 16:00-20:30
Anmälningsavgift: 150 kr (Inträde ingår)
Deltagarantal: 20 platser

Anmälan:

Redan Anmälda:

Antal registreringar: 0

Avanmälan görs via mail till petter_k@hotmail.com för manuell borttagning