Ranking segling Särö 11 dec

Särö visade sig från sin bästa sida. Sol, varmt och lagom med vind. Det blev A-rigg för hela slanten. 29 förväntansfulla seglare samlades för skepparmöte, där banan beskrevs och regler för gott uppförande avhandlades. Särö Båtklubb har en för radiosegling mycket fin liten hamn. Prognosen gav 4-5 m/s från väst/nordväst. Morgonen inleddes med stabila vindar. Nybörjare Arne K Larssen som chartrat SWE 88 lyckas med dagens målsättning att inte vara sist! I sin absolut första start seglar Arne in på en hedrande 14:e plats. Totalt blev det en 24:e plats och Arne var så nöjda att han bestämt sig för att snabbt åka till Teknikmagasinet och köpa en egen DF65:a. All seglingsabstinens var botad! Nu blir det taktik och strategi träning med hjälp av radiosegling inför 2017 års segel säsong!.  Med lite fokuserad radiosegling kanske det kan bli ett till SM i Express nästa år… Blir spännande följa Arnes utveckling framöver.

Bland topp seglarna var spänningen påtaglig. Och jämt blev det. Med 6 poängs marginal mellan 1:an och 6:an. Och framför allt, 1 poäng mellan 3:an och 6:an visar på tuffa tävlings förhållanden, där ett litet misstag  kostar mycket. Carl-Johan Malmberg har garanterat flera “Fan där rök brons bucklan” -incidenter. En 6.e plats är ju inte dåligt, men surt om man vill stå på pallen…. Men vem vann då? Jo det gjorde 2014 och 2016 års mästare, Jari Heiskanen. Jari har tittat fram från en temporär formsvacka och seglat till sig en ledning i Sverigerankingen åter igen. Stort Grattis! Kappseglingens tvåa blev ingen mindre än Christer Sörvik. Christer med två välmeriterade inomhus mästerskap i bagaget, seglade in en poäng efter Jari. Spännande att se hur DF65:an kan seglas med radikalt olika trim. Christer kör upprätt och tvistat med låg rigg spänning, till skillnad från vinnande trim som var mer mastlutning och mindre tvist samt högre riggs spänning. Mycket att fundera på om man vill hitta speed i båten vid varje givet förhållande. Helt klart är att om man vill segla snabbt och högt så måste man jobba aktivt med rigg inställningen.

Dagens stora överraskning stod Magnus Ridderstad för. Med stabil segling i sin första ranking regatta blev det en tredjeplats med minsta möjliga marginal till fyran, 2015 års mästare Magnus Timerdal. Det hela av gjordes på sjunde resultatet av åtta seglingar, då seglarna var på samma poäng. Grattis SWE 299!

Särskilt roligt var det att tre seglare från klassens nya flottilj i Limhamn och Malmö Segelsällskap, gästade årets sista ranking segling. Det handlar sannolikt om Sveriges störst DF65 flottilj med över 40 båtar! Bäst lyckades Henrik Jörhov med en 13:e plats tätt följd av Bo Lindsjö på en 15:e plats och Stefan Sandahl som 16. Vi ser alla fram emot att hälsa på hos Malmö Segelsällskap den 9:e April nästa år vid klassens fjärde ranking segling våren 2017.

Här total resultat ranking segling Särö: resultatmall-saro161211

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.