Västcup och rankingsegling i Gottskär

Gottskär fick årets första “vårsegling” med, för årstiden, ljumna vindar, 3-5 m/s och den mest perfekta vindriktningen, syd!

26 båtar kom till start, 3 grupper och hela 18 race hanns med.

Bakom en för dagen hutlöst snabb swe8 var kampen stenhård mellan flera båtar, Swe91 och swe500 hamnade på samma poäng med Christer hade fler spikar. Prispallen med Swe8, Swe91 och Swe500 var kanske inte någon högoddsare, men det krävs ändå alltid väldigt mycket för att verkligen knyta ihop säcken. Varje liten poäng är viktig när man summerar.

Magnus TImerdal visade verkligen vart skåpet skulle stå och vann på löjligt låga 14 poäng, hela 17 poäng före christer och Petters 31. Strax bakom, Curt, Stefan, Jari och Mikael, mellan dessa 4 var det bara 3 poäng så hela fajten bakom Timerdal var mellan 6 seglare och det skiljde alltså från 2an till 7an bara 7 poäng.

Det är som det ska vara, tight och nära!
Förändringar i rankingen och västcup är redan annonserade.

Vid tangenterna SWE789 (från Karibien) Jonas Samson 🙂

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.