DF95 KLM Falun

I helgen 26-27/8 genomfördes Sverige första mästerskap i DF 95 på sjön Runn utanför Falun. Lördagen erbjöd ett fantastiskt seglings väder i strålande Sol och vindar mellan 1- 8 meter vilket medförde att vi kunde genomföra 12 seglingar. Grundvinden var stabil med mindre skift och varierande styrka som bäddade för spännande segling med många möjligheter till uppseglingar och nedseglingar med för den delen. På söndagen var det mer kamp mot vinden en mellan båtar. Mycket lätta vindar medförde att vi på sex startförsök endast kunde genomföra en segling p.g.a. vinden tog slut eller kom från flera håll samtidigt.

Trots mycket diskussion om hur man skall trimma DF 95:an, så uppfattade jag båtarna likvärdiga. Utmaning låg mer i att balansera mellan fart & höjd inte minst i olika vid vindstyrkor. Med 7 olika heatssegrare på 13 seglingar visade att många hade möjligheten att göra bra resultat och erbjöd seglingar med stor spänning. Den som inte förstod att man kan göra dåliga resultat var Fredrik Edgren som därmed till slut blev överlägsen mästare med imponerande segling innehållande flera spikar och topp 4 i alla seglingar trots skiftande förutsättningar. Själv lyckades jag knipa andra platsen före Calle Malmberg trots darr på sparkarna sista seglingen. Bo Wållberg slutade 4:a och maestro Magnus på 5:e plats. Det var två nöjda medaljörer i bilen hem till västkusten efter en solig och intensiv helg i Falun .

Till sist vill jag tacka Runns Segelsällskap och minst Tävlingsledare Mikael Lindell med medhjälpare för ett för fantastiskt välordnat arrangemang.

Mats Bengtsson – SWE 7

Här komplett resultat

Mitten Fredrik Edgren, till vänster Mats Bengtsson, till höger Calle Malmberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.