Ranking och Västcup, Mariestad 10/9-17

Mariestad och Vänern öppnade säsongens tävlande i Dragonforce65 Sverige, hösten 2017.

Kombinationen av vindriktning och något tidigt på hösten (många storbåtar kvar i vattnet, i hamnen) innebar att vi seglade ute på Ekuddens perfekta “T-brygga”, något långt ner till vattnet bara, annars en strålande arena för vårt seglande.

Jan-Olof höll ton på skepparmötet och förklarade hur vi skulle gå tillväga, samtidigt som banläggargeneralen Thomas ploppade bojar på Ekudden – det var inte svårt att känna av stämningen i klubbhuset under skepparmötet, det var många som var sugna på att börja tävla igen.
En sak som slog mig var att flera nya ansikten hittat hit idag – vi växer! Skoj!! Varmt välkomna.

Väl ute på Ekudden och sjösättning med långa båtshaken, så märkes det av att vinden legat mer åt väst tidigare och byggt en fyrkantig stötig sjö som nu i den syd-sydvästliga vinden (2-6 m/s) gjorde BB-kryss minst sagt utmanande, rak motsjö, som dessutom var hög och kort.
En stor eloge till alla deltagare för startdiciplinen! En något mindre eloge till de regelvidrigheter som inträffade på banan. Reglementet är mycket tydligt på punkten att kryssande SB-båt har rätt till väg mot kryssande BB-båt. (Jag förstår inte hur detta kan vara så himla svårt?)
Vi var hela 27 deltagare denna soliga sensommardag, som bjöd på både bra vind, trevligt sällskap, ösregn och sol. Det blev 3 grupper, blå, röd och grön, enligt tyska systemet.

Den seglare som behärskade förhållandena bäst var Tim Shuwalow som vann på låga 15 poäng, Tim hade en jämn och fin serie (3-1-2-2-1-3-1-2) På en hedrande silverplats hamnade Magnus Timerdal, på 17 poäng (2-2-2-1-4-2-1-3) På en fin bronsplats, hemmaseglaren Michael Collberg, på 21 poäng (2-3-3-2-1-3-4-3).
Svenska Dragonforce65-förbundet lyfter på hatten och tutar i trumpeter till prispallen!!

Vid tangenterna
Jonas Samson SWE60

Nedan komplett resultat:
DF_Resultatmall_Mariestad_170910_PDF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.