Saltsjöbaden “Super Weekend” Sverige Cup 22 april 2018

Super Weekend SC i vackra Saltsjöbaden.

Låt mig få börja med att tacka och hylla Tim Shuwalows insats att arrangera DF65’s första 3-dagars event(?) Stort tack för uppoffring och arbetsinsats till ett event som hittills överglänser det mesta jag varit på inom RC-segling. (Jo jag och många med mig vet att Tim har haft proffshjälp på många positioner, men som spindeln i nätet som såg till så kugghjulen lirade ihop har Tim arrangerat lika outstanding som på kappseglingsbanan, att Tim dessutom fixade med matlagning i den mest perfekt placerade klubbstugan är imponerande.) THANKS TIM!

Det hölls en kvällskappsegling på fredagen den 20 april som kommer att sammanfattas i annat inlägg, likaså Race Clinic med John Tushingham den 21 april. Det genomfördes även ett årsmöte i föreningen på kvällen den 21 april – historiens snabbaste? Bra marscherat Magnus Timerdal!

Saltis visade upp sig från bästa möjliga sida, prognosen hojtade nåt om mulet och lätt-ultralätta förhållanden, skönt när prognosen visar sig positivt fel. Solen sken och vi seglade allt från A+ till B (A+ på förmiddagen i den nordliga lätta brisen, och några seglade B på eftermiddagen i den tilltagande Sydostliga vinden) Det var 31 anmälda, 29 kom till start och vi seglade efter HMS hela söndagen. Tävlingsledning och resultathantering var klockrent, tycker lite synd om banläggaren som svettades av all bojflyttning, det är inte lätt när det är svårt!

Det blev några enskilda återkallelser och någon allmän, startförfarandet gick fint överlag, trots att alla stod på änden av flytbryggan och det var “lite” trångt om plats för att se ordentligt. Pga relativt stora vindvrid så kunde en väl tilltagen SB-layline bli motsatsen och det blev några krockar som vanligt uppe vid första kryssmärket, straff delades ut och togs utan större muttrande. Undertecknad inräknad 🙂
När första kryssen är något för kort och fälten är jämna så ska alla runt bojen samtidigt, när bojen dessutom ligger lite långt ut så blir det ett vinnande val att ta över-lay och runda gröten som ligger i vindögat och bråkar 🙂

Den yngsta Grand Master (65+) segrade GM-klassen i utklassningsstil, Grattis Rolf Danehammar SWE46, 31 poäng före 2an!! (Grattis även till födelsedagen i torsdags Rolf)
På tredje plats denna intressanta kappseglingsdag kom Petter Kostman, SWE3 på 25 poäng, på andra plats Tim Shuwalow, SWE17 på 19 poäng och vinnare undertecknad SWE60 på 10 poäng (jag tackar för födelsedagpresenten!)

Prispall Saltis, från vänster Tim Shuwalow, Jonas Samson, Petter Kostman, Rolf Danehammar

 

Resultat sc saltis

Vid tangenterna
Jonas Samson SWE60

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.