Bilder från Super Weekend 20-22 april 2018

SUPER WEEKEND i Saltsjöbaden 20 – 22 april 2018

Super Weekend i Saltsjöbaden började redan på fredagen med Stockholm Vårcup nr 4. 24 seglare var på plats. Vi indelades i tre grupper i, som synes, efterlängtat kortbralleväder.

På lördagen var det fulltsatt i KSSS Sjövillan. På programmet stod “Clinic med världsmästaren John Tushingham.”  John inledde med att berätta om hur DF65an tagits fram och hur man tänker inför båtens utveckling framöver. Sedan gick han över till att ge sina egna tips om hur han trimmar sin båt.

Öron på helspänn i hela salen. Och det kan man förstå,för han är ju trots allt världens bäste DF65-seglare.

Efter föreläsningen:  – Hmm, undrar nu om jag har samma trim. Bäst att kolla.

Och när mästaren lämnade sitt skepp utan bevakning! Tumstock, måttband, anteckningsblock fram!

Hm, den här kärran kan inte gå så himla bra – rodret glappar, No good!

Grillkungen Olle fick ordentlig fart på verktygen. Inga Donkenplättar här inte. Svart ska det vara, och de var riktigt goda!

En ovanlig men mycket njutbar meny efter en halvdags föredrag och en halvdags träningssegling. Alla ganska möra, men tre starka och två svarta var det inga problem att få ner för middagsgästerna. Mycket trevligt eftersnack (ljug) också!

Och så blev det seglingar…hela söndagen, Sverigecupen!

Skärpta blickar behövdes för att hitta rätt i kalabaliken vid “första kryss” .

Här några sekvenser:

Och till slut hade vi fyra vinnare: Första pris tog Jonas Samson, andrapris Tim Shuwalow och trea Petter Kostman. Förstapriset i Mastrerklassen knep Rolf Danehammer, (fast nog kan han  räknas som senior med sina 65 år och två dagar gammal). Grattis allihop!

Summa summarum blev det ett mycket lyckat arrangemang som vi hoppas kunna göra om nästa år. (och i korridorerna hörde vi önskemål om att SM nästa år kanske skulle gå i Saltsjöbaden. Och vår vän John,världsmästaren, gav många lovord till hela arrangemanget och för hans del ligger vi långt framme när det ska diskuteras DF65 World Cup om några år.

Det skulle smaka det!

Mats SWE208

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.