Vi har ett resultat!

Is, sommar och nya vatten. Vårsäsongen för oss StockholmsDF-are har varit omväxlande. Här en kort summering av Stockholm Vårcup 2018.

Den första seglingen av de åtta i DF65 Stockholm Vårcup 2018 blev uppskjuten. 15 grader kallt och inget öppet vatten på en biltanks avstånd. Men till den andra delseglingen lyckades vi bättre. Tim, som levererat båtar till Northkillarna på Lidingövarvet hade goda nyheter.

– Vi har en luftpump som jobbar för högtryck och håller en lite vattenplätt öppen, sa en av boysen där.

Och vad gör inte seglingstörstande DF-are? Jo riggar och åker dit på vinst och förlust. Det blev en bana på ca 30 x 30 meter. Tre bojar, en läns-, en kryss och en startboj. Det andra startärket höftade vi med en enslinje på sidan av varvsbyggnaden. Kul och kallt! ( Vid minusgrader kan man enligt Uffe Neumann hälla rödsprit på skoten så att de inte fryser till is!? (Ja, det där med nöden och lagen!))

Men sen pangade det till i stratosfären och någon kastade ner varmluft så det stod härliga till. Nåja, den tredje delseglingen var kanske inte kortbralleväder, men heller inget overallväder. Under maj och juni kunde man dock segla i stringkallingar om man så velat!

Årets vårcup har också bjudit på lite nyaseglings vatten. Förutom Lidingövarvets inshorebassäng har vi seglat i Saltis såklart, men också i Ålsten och i Södertälje. Bröderna Karlsson, som har fått till en egen sektion i Södertälje båtklubb, SBB, bjöd på trevliga seglingar och de visade oss runt på varvet och de fantastiska klubblokalerna. Stort och välförsett med bar och läskautomat!  Här ska vi för övrigt segla Sverigecupen den 16 september. Men närmast kör vi SM i Landskrona och lite senare Gryts Varv Cup. OBS! Anmäl dig snarast och boka rum till Gryt Vars cup så att du får klart med boende. Anmäl här: http://dragonforce65.se/gryts-varv-cup-237/ (boka också för regattamiddagen.)

Summa summarum så har allt flutit på bra under den här vårsäsongen. Och i går seglade vi DF65 Stockholm Vårcup 1!? (Ja, vi seglade vårsegling 8 för fjorton dagar sedan men för att få ett rättvisande resultat med 8 delseglingar, så att två seglingar får räknas bort, ville vi köra ”ettan” också.) Så nu har vi ett resultat.

1:a. Tim Shuwalow, 2:a Olle Krogh, 3:a Mats Hagman, (hela tabellerna, både vårsegling 1 och slutresultat för Sthlm Vårcup bifogas.)Från vänster: Olle Krogh, Tim Shuwalow, Mats Hagman

Ses på SM eller i höst. Tack för an trevlig och kul Vårcup,

Mats, SWE208 (med röda siffror)

(Tabellen överst -Vårcupen Totalt, undre bilden Delsegling 1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.