Dragonforce 65 SM, Landskrona 2018

Klassens första riktiga SM har helgen 7-8 juli 2018 hållits under SM-veckan Helsingborg/Landskrona. Platsen för vårt SM var Citadellets inre vattengrav, en spännande, vacker och utmanande arena.

Eftersom senaste årens KLM-gigant, Jari Heiskanen inte deltog så stod det tidigt klart att vår första svenska mästare skulle bli någon annan 🙂

Under fredagen den 6 juli var många på plats tidigt under dagen för att testa på vattnet, som var salt och det innehåll även sjögräs och maneter, ett stort arbete gjordes för att få bort sjögräset, både av de aktiva med Magnus Timerdal i generalmössa men även arrangören hade folk och båt på plats för att ”fiska” sjögräs med långa håvar och krattor, det blev några 220L sopsäckar fulla. Det visade sig dock att man inte fått upp allt, utan några (de flesta) fick tvärnit minst nån gång under helgen pga gräset. 

Gänget.

Tävlingsledning med Micke Lindell i spetsen höll ett högt och bra tempo, vi hann med hela 13 race i HMS 3 grupper, A B C. Några allmänna omstarter blev det och vid något tillfälle röt Micke ifrån och det blev lite bättre ordning. Domaren gjorde ingripande på några situationer, då fick den felande båten snurra 720 grader, detta fungerade fint och straffen blev mer kännbara än 360 grader. På det stora hela så var det bra regelefterlevnad, de flesta incidenterna var som vanligt i området kring kryssbojen och bb-båtar som ”trodde” att det fanns plats.

Strax efter start, lördag A-fleet

Solen sken med full styrka hela helgen och många av oss var lite lätt möra pga värmen/solen, vi tog beslut att starta tidigare än programmet på lördag morgon för vi var många som var sugna på någon öl och kvartsfinalen i fotboll SWE-ENG, suget blev lite lätt dunkelt efter 0-2 förlusten men då smakade regattamiddagen kanon.

Söndagen visade sig ha samma väder, men en vindriktning som gjorde att vi valde en annan del av vallgraven, den norra sidan seglades i den västliga vinden som kom och gick lite lätt oförutsägbart. Det fanns lite gräs i denna delen oxå som Petter Kostmann och Magnus Timerdal gjorde livet surt för.

Petter och Magnus fiskar gräs.

Bäst i GM-klassen lyckades Curt Gustafsson SWE413.
Prispallen i totalen:
1.a Christer Sörvik SWE5
2.a Michael Collberg SWE21
3.a Rolf Andersson SWE493
Svenska DF65-förbundet hyllar och blåser i trumpeter för fulla lungor.
HURRA HURRA HURRRRAAA

Från väster Michael, Christer och Rolf

Resultat

 

 

Länk till SVTs reportage finns här.
Länk till Kristian Wincklers YouTubefilm, ett race från lördagen finns här.

Vid tangenterna
Jonas Samson SWE60

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.