SC/Ranking Karlskoga

Tack Karlskoga!
Kl 04:30 ringde min klocka för avfärd mot Karlskoga, det visade sig ligga väldigt långt från den varma sköna sängen, svängde inom Göteborg och plockade upp Petter Kostmann för vidare avfärd mot dagens Sverige Cup. Det hade spekulerats i veckan om vindriktning och vindstyrka men även om deltagarna, detta med deltagarna kryddades genom en väldigt sen anmälan av Fredrik Edgren och en ännu senare av Michael Collberg – samlat var det riktigt hård konkurrens vilket är skoj! Strax NoM, får vi historiens första Nordiska mästare med SWE i seglet?

Grupperna delades in och första rejset startade, redan från början visade sig Magnus Timerdal att idag trivdes han i den buskiga ”typiska Växjö”-vinden. Det drar i så A är för stor och 40 graders motvrid och 0,5 sekunder senare totalt vakum. Det är inte lätt när det är svårt 🙂

Hört från bryggan: Andrakryssar man minns (vilket är ett uttryck som myntades av Calle Malmberg (undra var han höll hus idag?))

Jag lyckades få en liten filmsnutt från Race 3 i starten, se den här.

Banan låg så bra den kunde, lite i längsta laget kanske, men hellre det än för kort 🙂 Några enskilda tjuvstarter och endast 1 allmän, bra disciplin på reglementet och efterföljande av detsamma. De flesta seglade A, någon B syntes till och en handfull A+ över hela dagen.

Det gällde verkligen att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt, allmänt kan man nog säga att vänsterkanten av banan var det lite stabilare och mer vind, uppe vid kryssmärket var det generellt lättvind-vakum och vrid.

De som lyckades bäst med att bemästra denna svåra spelplan var:
1a Magnus Timerdal SWE8
2a Tim Shuwalow SWE17
3a Benny Johnsson SWE2
1a GM Curt Gustavsson SWE413
Svenska Dragonforceförbundet topphissar flaggorna och blåser i trumpeter för prispallen.

Vid tangenterna 
Jonas Samson SWE60

Prispallen

Resultatet i bild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.