DF95 regatta, Gustavsberg

VILKEN DAG!

Välkommen våren 2019!

Sol i massor och vind, stundtals i massor (Dyk A rigg) glada människor i massor och seglade race i massor. Det är svårt för svensken att klaga i denna situation.
Tack alla som kom och förgyllde dagen med många race DF95.

Samlingen och skepparmöte ute på bryggnocken, lite hard core och väl fungerande.
Startsekvens på 1 min och som ”hon” fick gå, hela 21 seglingar i fleet på några timmar.

Vindriktningen var värsta tänkbara, men det gjorde inte så mycket, hela gänget var på strålande humör och skratten ekade över viken, när inte byarna på 8m/s svepte över banen.
Det här med byarna kanske vi ska fördjupa oss något i. När det vrider emot på båda bogarna och det är total punka vid båten några meter från den andra, som har mot och 6 m/s, så är det inte lätt, det är snarare svårt.

Beslut om lunch togs och några hade med sig och några fick åka o handla i det närliggande snabbköpet, diskussionerna var många, hur hårt kickar du? Var ska storbommen vara i förhållande till mittlinjen, hur mycket riggspänning seglar du med? Det märks att vi är många som är nya i klassen och i båten, men kurvan uppåt är både spännande och brant. Någon hördes säga: vilken utveckling jag haft idag, det är nästan första gången jag seglar båten och jag ser redan fram emot nästa race. Den går ju för j-val skönt i vattnet alltså!

Klipper in resultatfotot här. Fler bilder och filmer finns på DF95 på Facebook. Nu blir det nåt o käka. Tim SWE17 1a, Jonas SWE50 2a, Thomas SWE30 3a.

Förbundet dansar ringdans och utbrister i ett fyrfaldigt hurra till prispallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.