SM Nynäshamn 2019

Sm Nynäshamn 7-8 sept.

Vi var många som styrde mot Nynäshamn redan under fredagen, någon till och med på torsdagen. Vilket engagemang, det bubblar i klassen inför kommande NoM, rankingar, Sverige cup och kanske framförallt om 1 år är det Globals i Sverige!
Konkurrensen är sylvass, att hålla sig kvar i A gruppen är ingen säker på innan start, ramlar man ner i B, så är ingen säker på att studsa upp direkt igen – så hårt är det om platserna, små små marginaler. Dessa små marginaler går egentligen genom hela fältet, från den som spikar A till den som stänger målsnöret i C, ett litet misstag gör att man hamnar efter och att ta igen det förlorade är det endast något fåtal som mäktar med. Det är skoj och väldigt inspirerande oavsett var i fältet man befinner sig, man möter hårt motstånd efter sin egna förmåga helt enkelt, ett perfekt system i mina ögon!

Under ledning av Micke, RO, hölls ett hyggligt tempo, trots lite problem med vind och sjögräs, bojar som draggade (framförallt under lördagens B-riggsförhållande) – det blev allsång innan söndagens start, Micke fyllde år, han tyckte nog det var lite pinsamt när 50+ personer sjöng ute på bryggan!

Lördagens första och ack så viktiga kvalificeringsrace avgjordes med några A + riggar, några A och några B – 6-9m/s och det var jämt jämt uppe vid första kryssmärket i alla 3 heaten.
Se film från första racets första rundning här

Heaten blev indelade och regattan “började” på riktigt.

3 kompletta rundor innan lunchbreak. Restaurang Kroken stod för utfodring, det blev väldigt varmt att komma in från vinden, många skratt och kommentarer från förmiddagens seglingar hördes runt borden.

Eftermiddagen så var vinden lite svajigare, några A+ åkte på i något race, någon testade med C i nästa, de flesta behöll B som pålitlig rigg.

Klockan blev 17 och omröstning genomfördes, vem var mest ölsugen och vem var mest seglingssugen? av de 19(?) i A som skulle seglat så ville 3 segla, resten ville dricka öl, så det blev det sistnämnda!

Duschad och ombytt så blev det någon öl innan en dignande spansk buffé, wow vilket käk!

Dignande spansk buffé

 

 

 

 

Socialising with the SWE DF65 v 

Söndagen innebar lite lätt huvudvärk för vissa, måste ha varit all frisk luft man fick under lördagen.Micke sammankallade några minuter innan utsatt tid, i den för dagen lätta och NO-liga vinden – nästan 180 grader mot igår, undra om allt sjögräs kommer komma tillbaka då? Ström och vind från andra hållet innebar egentligen 2 saker, 1. Samma bryggsektion kunde användas igen 2. jepp sjögräset kom sakta o fint tillbaka.
 Första omgången rasslades igenom, sen tröt vinden, skulle man ta tidigare lunch, eller vänta en stund? Vi väntade och man försökte få igenom A heatet så omgången blev komplett. Vet inte om det var en lysande idé, maxtidsbegränsningen innebar frågetecken för 9 båtar….

Det blev lunch och den utlovade 5-7 ONO kom enligt prognos kl 13. 2 fulla rundor till hann vi med och det stod ganska tidigt klart vem som är Sveriges bästa DF65-seglare.

Mikael Lindell – födelsedagspresent från våra Danska vänner

Eva Samson, vinnare av damklassen!

Rolf Danehammar, 3a GM

Stefan Lunquist, 2a GM

Bo Lindsjö 1a GM

GM pallen

Petter Kostmann 3a

Michael Collberg 2a

Tim Shuwalow 1a

Hans Larsson, SRSS, den kanske gladaste vinnaren, en DF95a

Officiellt slutresultat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vid tangenterna
SWE60 Jonas Samson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.