KLM DF95 Halmstad, 2-3 nov.

KLM DF95 Halmstad

Tack alla 22 som förgyllde denna helgen, nu har vi påbörjat resan mot SM-status även i denna klassen.

Jag vill börja lyfta RO Sörvik med flickvän Jenny, tusen miljarder tack för att ni ställde upp, regn-kyla-griniga gubbar till trots! – lite roligt hade vi ändå 😉

Det blev lite dåligt fotat av undertecknad under race, däremot vet jag flera som gjort detta och jag ser fram emot resultatet. (Jag kommer såklart påminna när dessa filer finns för allmän beskådan)

Lördagen var svårt att lägga en perfekt bana, så det fick bli ”good enough” och vi hann med hela 10 race i fleet, bra jobbat i bojbåt och på land, några allmänna återkallelser och lite protesthojt (dock lite väl mycket i formalia typ: ÖHH vad f-n gör du? Protest på dig! Flytta på dig!) Vän av ordning påpekade att en korrekt protest ska vara utformad t ex 1 protesterar på 2, tänk vad svårt sånt här kan vara 😉
Det förekom även några ”fulprotester” som klargjordes av RO efter race, bra och proffessionellt roddat Christer!

Dagen avrundades i det tilltagande duggregnet och vi bestämde oss för att käka på Harrys. På Harrys i Halmstad äter man ”en 9a” och inget annat.

Ledaren efter Lördagen var Thomas Enwall, som påpassligt råkade fastna i en frågestund. Detta kan med fördel avnjutas här: https://youtu.be/WDTi3urlKhs

Det blev en bild på utmanaren oxå givetvis, tror det är en liten läcker marängsviss som ska tryckas in! 

Under hela måltiden hade vi exemplarisk uppassning av den supertrevliga KristinA (Janeborn har koll på detta nu tror vi alla?)
Det visade sig att några skulle få vakna med ljuvlig ångest över att ha tagit springnota på vitlöksbröden, vilket även påpekades under söndagens korta skepparmöte, mitt swishnummer är 0729-630990 😉 vi som var kvar tyckte det var lite sämre stil än att hävda babord mot styrbordsbåtar vid kryssmärket.

Söndagen började kanon med nästan nordlig vind ute i lagunen, bojar ploppades och lagom till första start så blev det typ punka! Den lilla vind som fanns kvar kom 90 grader åt öster……ibland gick det hyggligt och några race genomfördes. Tidigarelagd lunch (Världens bästaste Pelle flippade burgare båda dagarna till deltagarnas stora glädje) och vi ändrade banan till 600-bryggan, det drog i med 4-5 meter och ”stabilt” eftermiddagen blev den bästa seglingen för undertecknad, skönt att ha nåt att trimma i tycker jag. Toppseglarna är ju där ändå.

Vi hann med 20 kompletta race!

Okey, dags för resultaten då kanske……

DF95gänget skränar 4-stämmigt för pallen!
1a blev RC seglingens gentleman, Thomas Enwall SWE30 på låga 47,2 poäng.
2a hamnade ”Kungen” Michael Collberg SWE21 på 48,5 poäng.
3a den evigt sympatiske Fredrik Edgren (förutom när båtar felaktigt seglar på honom 😉 ) på 63,4.
Se bilder på komplett resultat och bild på pallen.

DF95_KLM_Halmstad_2019


Vid tangenterna

Jonas Samson SWE60

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.