DF95 Ranking Ljungskile 16nov2019

8 man stark flotta – något få kanske, men OJ vad roligt vi har haft idag.

Hela 20 race hann vi med denna gråmulna novemberdag, det blåste från ost/nordost med en styrka som i byarna gränsade till B rigg, några provade och det gick lika fint som de flesta A riggarna. 

Bosse och Richard ploppade bojar tidigt och de flesta hade båten i vattnet redan någon timme innan skepparmötet, många sugna, skitskoj!
Ljungskile visade upp en arena som nästa år är SM-arena för lillasystern DF65 och allt fungerar utmärkt, det blir spännande att vara här då, shorts tisha solglajjor i slutet maj, perfekt! (Bosse lovade detta idag – då blir det så!)

Christer Sörvik dök upp efter lunch och har fotat lite (även filmat, se länk här)

Regattan startades med att Timerdal visade var skåpet skulle stå, jädrar i min låda vad han gick fort och högt och rätt i första 6 racen. Bosse bröt för lite kaffe i klubbhuset och tur var nog det för oss andra, Timerdal verkade inte gilla kaffepausen 🙂

Med ett så pass litet fält, så blir det väldigt ofta kompakt och sällan skiljde det mycket mellan topp 3 till avslutande 3, ett stopp i ett slag så kunde man få åka hiss hela vägen till sistaplats. 

Lunchen bestående av svampsoppa och stekt bacon var inget annat än glimrande! Tror minsann Pelles burgare i Halmstad är utmanad 🙂

Mätta och varma så började eftermiddagens batalj.
Den där Collberg seglar ju för jämt för att vi vanliga dödliga ska kunna rå på honom i en serie, nåt race här och där kan man slå honom, men när man räknar ihop så är det ganska många poäng upp. Detta för oss in på resultatet, i vanlig ordning så:

Svenska DF förbundet blåser allt vad lungorna orkar i trombonen för Michael Collberg SWE21 på låga 24 poäng, 2a undertecknad på 32 poäng och 3a Magnus Timerdal SWE8 på 35 poäng.
Överlägsen segrare i GM-klassen Rolf Danehammar SWE64

Vid tangenterna
Jonas Samson SWE60

Resultat i siffror

 

Pallen inkl GM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.