Info och tankar från Ordföranden – Hösten 2022

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev här på hemsidan. Mycket har det snackats om på bryggor och i klubbhuset på tävlingarna under sommaren och hösten, men det är ju inte alla som är med där eller hör det som sägs.

Vi är mitt inne i en intensiv seglingsperiod. Jag såg en bild på hur seglarna i Region Mitt skall åka runt i den kommande månaden. Vi ser att det är några tävlingar som är under 10 anmälda, men vi kommer att ge dispens för dessa och dela ut rankingpoäng. Kappseglingsgruppen kommer sedan att se över dom regler vi har för rankingpoäng. På centralt håll sitter några redan nu och filar på kappseglingsprogrammet för 2023. Så fort vi fått ihop huvuddragen, så kommer vi att kommunicera detta.

När vi sedan kommer till Global 2023 för DF95, så är nu Notice of Race uppdaterad och ni finner den här. Tävlingen går 12-19 maj i Fleetwood. Sverige har i första omgången fått fem platser. Så dom fem första på rankingen per 27/8 har precis fått erbjudande från om att deltaga. Står någon / några av dessa över, så fortsätter vi ner i rankinglistan. I andra omgången som kommer i början av november, så kan Sverige få fler platser. Det kommer sedan en tredje omgång, men där styr arrangören av ytterliga tilldelning.

När det gäller Global 2024 för DF65, så kommer det ju att gå i Sverige. Det kommer att seglas i Nynäshamn, och är preliminärt 6-12 maj. För några veckor sedan, så var Matsarna (Hagman och Claesson) på möte med Nynäshamn Segelsällskap och organisationen börjar sakta sätta sig. Givetvis finns det massor med frågor, men det hela känns väldigt positivt. En sak som kommer behövas, så är det sponsorer. Har ni några idéer om detta, stora som små, så hör av er.

Avslutningsvis så har jag fiskat upp att det finns bidrag från Riksidrottsförbundet gällande ”Idrott 65+”. Jag har mailat ut till några klubbar som jag vet har aktiva Grand Masters, men är det fler intresserade så hör av er, så skickar jag över dom riktlinjer jag fått.

Detta var lite från mig. Har ni några funderingar eller frågor, tveka inte att höra av er.

Er tillgivne ordförande

Bosse Gullberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.