Helgens regatta i Stockholm skakar rankingen

Vi kan nu presentera en uppdaterad ranking efter helgens tävling i Stockholm (full version som vanligt under Kappsegling>Ranking). Som förutspått kan vi konstatera att denna mindre tävling skapat stora förändringar i sammandraget. När rankingbordet fylldes och den äldsta deltävlingen (SM i Stenungsund 2014) med multipel 1,5 togs bort var det många som tappade rankingpoäng. Ta tex. Jari eller Calle som båda föll med galna 68 respektive 88 poäng! Förändringen som främst drabbade klassens pionjärer från 2014 i form av ras, banade också väg för mer senare prestationer. Många seglare som började under 2015 får nu se sig klättra.

Vi gratulerar naturligtvis Magnus Timerdal som nybliven innehavare av förstaplatsen i vår sverigeranking efter en fantastisk vår! Magnus har placerat sig 4,3,1,1,9,1 under 2016 och stabilt hållit sig i toppen. Han har åter visat att jämnhet och erfarenhet lönar sig i längden samtidigt som han skapat sig ett ödmjukt varumärke på banan. Frågan är vem som ska kunna hota honom nu när han för stunden innehar för tillfället maximalt möjliga rankingpoäng, 450 st. Magnus plats överst kommer vara gjuten för en tid framåt så vi får nog vänja oss, men vi har också fått se stora avancemang underifrån. Michael Collberg och Christer Sörvik har ångat på och också tagit stora steg denna vår. Vi får också nämna Mikael Pettersson, XSS,  som relativt ny i klassen nu tagigt sig in på rankingtoppen, välkommen! Vår forne stormästare Jari tycks ha hamnat i en formsvacka, men vi vet ju alla vad den gamle räven är kapabel till. Det går nu rykten om att våra två toppseglare båda anmält sig till ett stort internationellt evenemang i England i sommar. Hur långt ska det gå där?  DF-Sverige håller andan;)

Nu återstår en rankingtävling i Växjö 29 maj, vi syns väll där? Här länk till anmälan

Rankingtopp160515

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.