Anslutning Svenska Seglarförbundet

Inför vårt mästerskap har vi mottagit en del frågor om vår anslutning till Svenska Seglarförbundet, SSF, och vad detta innebär för oss och vårt förbund. Här kommer ett litet förtydligande med information kring detta.

DragonForce65 förbundet är sedan april i år anslutet till Svenska Seglarförbundet. Detta innebär att vi under två år kan genomför sk. Klassmästerskap med avsikt att 2018 erhålla sanktion för klassens första officiella Svenska Mästerskap.

För att upprätthålla klassens lättillgänglighet för nybörjare, samtidigt som arbetet med arrangemang ska vara så enkelt som möjligt, har styrelsen beslutat att all övrig kappseglingsverksamhet ska ske utanför Svenska Seglarförbundets sanktions krav. Detta innebär att det endast är obligatoriskt med tävlingslicens hos Svenska Seglarförbundet vid deltagande i det årliga Mästerskapet i klassen. All annan tävlingsverksamhet genomförs utan det kravet, då styrelsen anser det viktigt att upprätthålla klassens karaktär som enkel och inbjudande för nybörjare.

Beslutet att ansluta klassen till Svenska Seglarförbundet har främst grundat sig på den starka utveckling klassen haft med snart 600 registrerade båtar och ca 100 betalande medlemmar. Under den första säsongen genomfördes 168 individuella starter i samband med 8 tävlingsarrangemangen.

Styrelsens beslut att ansluta klassen till Svenska Seglarförbundet grundar sig framför allt på följande punkter

  • Effektiv spridning av klassen inom ramen för etablerade klubbar. (Exempel Stenungsund och Mariestad)
  • Lättare att få tillgång till funktionärer och bra tävlingsanläggningar.
  • Lättare att få mediauppmärksamhet då klassförbundet verkar inom den etablerade idrottsrörelsen.
  • Inga tveksamheter för sanktionerade klubbar att engagera sig i klassen.

Avslutningsvis vill vi understryka att syftet med detta främst är att locka fler seglare till en rolig och organiserad segelklass. Vi verkar för er och gör detta med vårt mästerskap som den enda sanktionerade tävlingen. Tveka inte att ta kontakt med styrelsen för synpunkter på vår verksamhet. Nu ser vi ser fram emot ännu en härlig kappseglings säsong!

Mvh,
DF65 Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.