Tack alla som kom till NoM i Halmstad!

Jag inledde veckan med den något utmanande texten: Välkommen till NoM i Halmstad 13-14 oktober, glöm inte shorts, solkräm 🙂 Överlägset det bästa jag gjort hela helgen, vilket väder!

Vilket vrid ska man slå på, det norska eller svenska?

Solen gassade i bästa Brittsommarstämning, styva 20 grader från klarblå himmel hela lördagen och någon grad svalare från identisk himmel på söndagen.
NoM inleddes tyvärr med en sen strykning, Rolf SWE46 anmälde sig sjuk, jag känner Roffe ganska väl och han hade trivts som fisken i vattnet denna helgen, men så kan det bli. Hoppas du är på bättringsvägen! Nåväl, 33 startande och ungefär hälften dök upp redan på fredagen för att testa vattnet inför detta historiskt första sanktionerade öppna nordiska mästerskap.

Jag räknade inte, men vi hann nog med 15 testrace, med humöret på topp och en lagom bris från sydost, 2-4 meter, solen värmde och känslan efter allt arrangerade började infinna sig.

Vi i HaSS har lagt månadsmöten från april-maj med 4 i arbetsgruppen och gnagt på i bra tempo, Svante, Anders, Magnus och jag har på olika sätt kompletterat varandra och dragit listor med ”att göra” till lämpliga i klubben, vissa har behövt en liten nätt spark i rumpan för att saker ska hända vissa har tagit uppdraget på största allvar och levererat resultat utan påminnelser. På det stora hela har informationen och delegeringen fungerat. Klubben är ”en pigg 100-åring” som snart fyller 110. Man tycker generellt väldigt bra om kappsegling och vi som är aktiva radioseglare trycker på för att vi ska arrangera fler och större kappseglingar då vi tycker att arenan ute i Lagunen (dit vi flyttat 24 tons cementbryggan för eventet) passar fint med lite justering.

24-tonnaren i bild.

Länk till fredagens träning från fågelperspektiv.
Fler filmlänkar längre ner.

Lördagens race var lättvind och lite nervigt på förmiddagen, vinden vred och man bestämde sig för en något tidigare lunch och ny arena, gamla färjepiren, 3 m upp i luften, bra överblick och Pelle brassade burgare i rasande tempo – jag kommer tillbaka till Pelle 🙂

Världens bästaste Pelle!

Det var lite löv som kryddade eftermiddagens seglingar – det är ju lika för alla, speciellt för de som tvärnitar, eller nåt, men vi slapp sjögräs, maneter, ubåtar och sjöjungfrur som utlovat.

Lördag 17:30 infann sig och tävlingsledningen under rak arm, Anders Sköld basunerade ut att dagens seglingar avslutades, många var törstiga och öl fanns i klubbhuset, Pelle förberedde inför den kommande Regattamiddagen (miljarder tack för ditt jobb Pelle) som trevligt nog nästan samtliga anmält sig till.
Nånstans mitt i maten håller Magnus Timerdal, SWE8 och Benny Johnsson SWE2 låda i vanlig ordning och lottningen var lite lätt riggad (kul uttryck i seglarkretsar) Nedan bilder visar några av de glada pristagarna, Grattis!

Ett nytt skrov!

 

Batterier från MiniCars och seglet från Salt Racing – vi i prisjuryn tackar sponsorerna.

Söndagen inleddes med en ost-syd-ostlig bris som pendlade mellan A+ och C 🙂 Båda ytterligheterna stod undertecknad för – B gällde till 90%.

Ett helt OK tempo under söndagen gjorde att vi nådde 14 kompletta seglingar enligt HMS med 2 grupper, A och B. 2 borträkningar och vissa förhandsfavoriter föll, andra höll.

Vi i Dragonforce 65 förbundet sjunger 4-stämmigt ”Du gamla du fria” till prispallen:

Det är även med glädje vi ser dessa tre tillsammans med trion i Grand Master på pallen.

1:a Magnus Timerdal, 2:a Tim Shuwalow, 3: Mats Hansson. Grand Master 1:a Hans-Bertil Johansson, 2:a Bo Lindsjö, 3:a Göran Ingers

Vi i Halmstads Segelsällskap tackar deltagarna och välkomnar er alla tillbaka till nästa och nästa och nästa tävling i RC. Som alltid är det absolut värsta som kan hända: Man har några riktigt trevliga timmar tillsammans på bryggan. Staben med Svante, Anders, Pelle, Uffe, Rafaela m fl sätter gärna igång och planerar nästa stortävling.

Här komplett resultat: NM DF65

Några länkar till filmer samt några bilder.

Helat race på söndag innan lunch från luften av Johan Sölve: Film
Film
Film
Film
Film

Vid tangenterna
Jonas Samson SWE60


1 tanke kring ”Open Nordic Championship 2018, Halmstad

  1. Mats Hansson

    Tack Halmstad och alla i arrangörsteamet för ett kanonarrangemang. Pelle ett extra tack till dig för din goda mat. Att få lov att vara med på första officiella Nordiska Mästerskapen känns stort och att dessutom hamna på pallen känns verkligen extra stort. Tack alla motseglare för fair sailing och trevligt umgänge.
    Vi syns kanske på nästa tävling. Mats Hansson SWE 222

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.