Dragon Flite 95

Dragon Flite 95

Under 2016 kommer Joysway lansera en ny one design radioseglare, Dragon Flite 95. Den väntas till Sverige i slutet av maj genom hobby grossisten Minicars. Den är designad av samma grupp som utvecklade Dragon Force 65. Dragon Flite 95 är 95 cm lång med ett deplacement på 2,0 kg. Den förväntas bli en etablerad internationell kappseglingsklass. I England, USA och Australien har man börjat förbereda nationella förbund för klassen. Ett första steg internationellt är uppstarten av en hemsideplats som blir en samlingsplats för de två klasserna. Hemsidan www.dfracing.world startades i januari 2016.

Klassen får en exklusivare prägel än DF 65 samt ett högre pris. En komplett kappseglingsutrustad DF 95:a med alla fyra riggar som den får kappseglas med, kommer att kosta ca 8.000-9.000 kr. Enbart båt med A-rigg exklusive radio och mottagare ca 3.700 kr.

Svenska DF 65 förbundet har beslutat att öppna möjligheter att registrera Svenska segelnummer för DF 95 klassen. Vi kommer även att bevaka vad som händer internationellt och förbereda bildandet av ett nationellt klassförbund. Vi ser stora fördelar med att samordna de två klasserna, där DF 65 är volym och instegsklass för radiosegling och DF 95 en mer exklusiv och internationell kappseglings klass.

Det finns en FB grupp. Den hittar du här

Administration av segelregister DF 95

Segelregistret administreras av DF Racing Sweden. Segelnummer kan sökas och är helt knutet till person och inte radiosegelbåten. Registreringsavgift kommer att tas ut och eventuellt även en årlig avgift för att förnya det personliga segelnumret. Preliminärt planeras registret att öppnas under 2016.

Segel registrering öppnades 18 oktober. Se flik Svenska segelnummer

Styrelsen

20 tankar kring ”Dragon Flite 95

 1. LarsSWE314

  Apropå DF95
  Nu börja kostnaderna stiga, skall vi DF65-seglare gå över till IOM eller?
  DF 65 billig instegaklass, alternativet senare var att gå upptill IOM.
  Men nu är ett nytt alternativet DF 95 som visat sig på marknaden, är det en möjlighet? Eller är att gå in i dimman?
  Vi har nu ett antal olika klasser för RC-seglare som arrangerar både Int- o Nat tävlingar. Hur skall vi ha det?
  Skall jag satsa på att köpa en DF-95 eller skall jag gå på en IOM?
  Fråga:
  Kommer jag att kunna använda en modifierade DF 65 A-/B rigg på en DF-95
  År ju inget proffs på det här utan hamnar normalt på den undre hälften (om jag har tur med vindar han där uppe) av startfältet.
  Funderingar från SWE314

  Svara
  1. Magnus Timerdal

   Hej SWE 314!
   Du kan säkert använda en modifierad DF65 rigg på en DF95. Men det är inget som godkänns att kappsegla med inom ramen för entyps klassen DF95. Ja hur ska vi ha det? Vi har vad vi har och DF65:ans stora framgång ska vi förvalta. Bäst görs det genom att promota väl arrangerade tävlingar. Något som förbundet prioriterar. Hur DF95:an mottages ja det får vi se. Mitt råd till dig är att segla det du lättast hittar kompisar att segla med i din närmiljö. Kappseglings redskapet är som jag ser det av underordnad betydelse. Hoppas du fortsätter att segla DF65. Sveriges största Radioseglar klass!

   Svara
 2. Gunnar Möller

  Hej!

  Gunnar Möller, Saltsjöbaden, tidigare IOM och nu RC-Laser. Har just köpt en Dragon flite 95. Jag seglar RC-Laser SWE 70. Jag skulle uppskatta segelnummer SWE 70 på DF 95:an också men ber om ett segelnummer till båten vilket som helst om inte 70 finns tillgängligt.

  Tackar på förhand!

  Svara
 3. gsys2015

  Hej,

  Gamla Stans Yacht Sällskap (GSYS) har köpt sex DF 95 som vi vill ha segelnummer till gärna SWE X1-6. Hur gör jag med detta?

  Svara
  1. MagnusSWE8 Inläggsförfattare

   Hej!

   Vi har ännu inte fått till register, men kommer under innevarande år komma igång med det. Vi kan reservera nr 10-15 till Er. Hoppas ni tycker det är ok.

   Svara
 4. Mats Hagman

  Hej Magnus,
  Tack för trevlig helg i ett blåsigt Mariestad, lärorikt, och vilken lottvinst! (Såg att seglet låg mellan två pappskivor i kartongen!- no problem) DKan du reservera nummer 18 till mig?

  Svara
 5. Dirk-Jan Kann, Huizen, Netherlands

  Hi,
  I have a DF65 for sale. Almost new and used only 3 times.
  A, B and C-sail from VAM-sails. B- and C-sail never used. No transmitter and receiver.
  Please offer. I am ready to send it to Sweden, if necessary.
  Best regards,
  Dirk-Jan Kann, Netherlands

  see: http://www.speurders.nl/overzicht/verzamelen-en-hobby/modelbouw/dragon-force-rg65-met-a-b-en-c-tuig-165775980.html?utm_content=adview&utm_source=notification&utm_medium=email&utm_campaign=ad_placed

  Svara
  1. MagnusSWE8 Inläggsförfattare

   Hej Stefan! Du gör det via vår registreringsfunktion som hittas under rubrik Svenska segelnummer

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.