Buskigt i Växjö

Växjösjön bjöd på klassisk insjösegling med mycket vrid och byig vind. Insjö seglarna från Mariestad var taggade att visa vart skåpet ska stå. Växjö regattan är nog en del i en mycket seriös uppladdningen inför årets Klassmästerskap på hemmavatten i oktober. Curt, SWE 413, började redan på fredagens träning att ingjuta missmod hos Växjös hemmaseglarna Magnus och Benny med en stabil segling och massor av spikar. Och kommentaren “dom andra är snabba” kändes tung. Att herr Collberg, SWE 577, är snabb det vet alla! Ulf, SWE 714, kan oxså blixtra till.

Men när det gäller händer det saker! Benny, SWE 2, öppnade blixtrande med två spikar. Höll sig stabilt och ledde hela regattan fram till sista starten. Men en 4 plats i sista seglingen räckte inte mot Magnus, SWE 8, och dom två spikarna i de sista seglingarna. Med  en poängs marginal lyckades Magnus passera Benny och hemma seglarna triumferade! Herr Collberg fick nöja sig med en tredje plats och en hel del att fundera på inom ramen för Mästerskaps satsningen i oktober.

Tack alla för ett mycket trevlig lek på Växjö sjön i dag!

PrispodiumVäxjö

Fullt resultat på länken nedan.

Kopia av DF_Resultatmall_VAXJO160529

Uppdaterad rankingtopp nedan:

Rankingtopp160529

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.