Rapport från rankingseglingen i Saltsjöbaden 18/9

Söndagen blev en vacker höstdag med ganska lite vind. Förutsättningarna följde prognosen ganska väl och bjöd på lättvind i aningen skvalpig sjö. De luriga förutsättningarna bjöd på en hel del spänning och flertalet nya ansikten fanns med bland de 12 startande. Efter 12 seglingar drog slutligen halmstadsbon Jonas Samson med SWE 789 välförtjänt det längsta stråt och segrade. Jonas som även stod som vinnare förra helgen i Göteborg gör härmed en rivstart på säsongen och sätter ribban inför stundande SM. Jonas stortrivs i klassen och svarar gladeligen på frågor från DF-pressen:

Som ny i klassen (köpte båten i slutet av april 2016) så tycker jag att öppenheten är helt unik, ingen håller på sina “specialare” utan man delar mer än gärna med sig av alla tips och trix. Man låter alla titta på allas båtar, svänga båtarna i vinden fram och tillbaka för att kolla om den eller den har mer tvist än sin egna och i så fall varför? Detta för utvecklingen framåt och för den tävlingssugna finns det hur många regattor som helst att åka på.

Vidare bjuder han även på lite tips:

Alla som håller på och seglar DF65 vet att det är pyttesmå marginaler och det jag lärt mig hittills är att hålla mig undan situationer, det är bättre att gå över en layline med 5 båtlängder och gå fri än att hamna i gröten som kör radiostyrda bilar och krockar o håller på, likadant i alla rundningar och starter, även Styrbord Babord-situationer, jag duckar / slår undan oavsett rätt till väg än stå på sig på sin rätt och hamna i vindögat när den felande båten snurrar 360 och piper iväg.

Fullständigt resultat från KSSS och uppdaterad ranking nedan och på resultat respektive rankingsidan.

dsc_0906

resultat

ranking

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.