Resultat Öckerö 22/1-2017

Då var årets första segling avslutad.

Stort grattis till Stefan Sandahl från Malmö SS som seglade kanonfint o vann med god marginal.
Kul med långväga gäster som dessutom visar oss var skåpet skall stå.

Resultat Öckerö 20170122

Tack alla för en härlig dag som avslutades med ofrivilligt dopp (2,5gr i vattnet) för mig… Brrr….

//  Jonas Caspersson

 

Öckerö i januari, nån som kom på tanken att det är perfekt för lite Dragon Force 65-segling?

18 anmälda, 17 kom till start, som så småningom blev några färre. Arrangemanget var klockrent, stor fin stuga att rigga i, t o m nykokt kaffe på morgonen! Tusen tack.

Banan hamnade på utsidan vågbrytaren och den sydvästliga vinden gick längsmed så vi kunde vandra upp och ner längs vågbrytaren, näst intill perfekt riktning.

Vi bestämde oss för att försöka hinna med hela 17 rejs denna gråmulna söndag, efter förmiddagens 6 seglingar så bestämdes det att vi får korta banan lite och ha 1 minuters starter under eftermiddagen för att hinna med. Varje deltagare stod över 1 segling, i segelnummerordning och förde protokoll, samt hade koll på start och situationer. Det hela flöt på riktigt bra och det blev som vanligt något hektiskt vid några målgångar eftersom många bestämde sig för att gå i mål samtidigt.

Efter alla rejs genomförda så är det största utropstecknet riktat mot Malmö och Stefan Sandahl, SWE267, som helt ohotad spikade regattans 5(!) första seglingar med gott om utrymme bakåt till tvåan och resten av fältet. Ett väldigt stort grattis Stefan, övningen i dammen ger utslag!!

Tvåa kom Michael Assarsson, SWE541, som seglade stabilt hela dagen med endast någon djupdykning, Grattis!

Trea kom undertecknad som hade lite trubbel med båtfarten i förmiddagens lättvind, men till eftermiddagens något ökade vind så gick det bättre.

Värt att notera är att man KAN bada även i januari 🙂

Vi vill tacka Öckerö och XSS för denna västcup och vi är många som gärna kommer tillbaka till både seglingen och den helt hysteriskt goda räkmackan!

Vid tangenterna Jonas Samson SWE789        

         

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.