DF65 – Västcup och Ranking i Halmstad

Vi tackar alla deltagare för en trevlig regatta i Halmstad!
Nedan ett referat från platsansvarig:

Det blev lite manfall inför dagen, vi var uppe i 26-27 anmälda, det blev 21 till start.

Prognosen skvallrade om sydväst 4-5 meter vridande mot nordväst och avtagande, att inte dessa prognosmakare kan bli mer träffsäkra. Det började med väst 3 meter som blev punktering vid 11-snåret, tidigarelagd lunch, Pelle kände sig lite stressad när det vällde in 21 hungriga RC-seglare 45 minuter tidigare än beräknat. Situationen fixade världens bästa Pelle med bravur!

Efter punkteringen i vinden så kikade vi på när Sprintstafetterna avgjordes på altanen 🙂 och ett tu tre så började det dra lite lite från SYD! I med bojarna och start, denna vindriktning är kanon i HaSS, man kan nyttja hela utrustningsbryggan och vi bedömde och bestämde att vi seglar 1 varv. (Några seglingar hade vi lite mer vind och gemensamt beslutades det om 2 varv.) I och med detta så hann vi med 10 seglingar och alla fick vara funktionärer och stå över 1 segling (vi körde med 2 funktionärer / race) detta fungerade bra och inga missar gjordes. 

Några punkter värda att notera kan vara:

  • När båt har rätt till plats vid länsboj så SKA den andra båten hålla undan tillräckligt så innerbåten kan runda fritt. – dags för skarpare straff om detta inte efterlevs?
  • Starterna flöt på bättre denna regatta, generellt än de senaste tycker jag.
  • Det var färre sb-bb-situationer och de som ändå fanns, så snurrades det per automatik.

Vi vill utbrista i ett stort Grattis!! till Carl-Johan Malmberg SWE-6 som vann (enligt egen utsago första rankingsegern!) På andraplats kom undertecknad, följt av Mats Hansson SWE-222. SWE-6 fick 21 poäng, SWE-789 fick 24 och SWE-222 hamnade på samma poäng, 24 men men utan spik.

Extra trevligt var att stifta bekantskap med många nya ansikten, klassen sprider sig och växer, jag upplevde att alla de nya tyckte att arrangemanget var positivt och trevligt. Detta borde kunna kanaliseras ut till respektive klubb och träningskompisar runt omkring att det är inte farligt att åka iväg och tävla, vi är ett “gött gäng” som “tjötar” på bryggorna runt omkring i sverige. Ju fler ju roligare för alla.

Avslutningsvis vill även ordförande i klubben, Folke hälsa alla välkomna nästa gång, då ska vi ställa upp med fler hemmaseglare!

Vid tangenterna SWE789, Jonas Samson

Slutresultat I sin helhet och ranking återfinns som vanligt under kappsegling ovan.
Efter helgens regatta ser vi ett antal förändringar i rankingtoppen nedan:

Magnus återtar nu täten från Jari. Samtidigt ångar Jonas Samson på mot toppen, nu på en andraplats tätt följd av Mats Hansson som gjort stora framsteg på sistonne. Vi välkommnar också Petter Forsén och Olle Krogh tillbaka till rankingtoppen. Summerat börjar utvecklingen bli allt mer oviss och flera seglare och slår underifrån. Våren kan komma att bjuda på en hel del förändringar när tävlingarna blir allt mer jämna och favoriterna lätt kan falla som i helgens regatta.

Vi kan också konstatera att det är jämt i den totala västcupen. Av de 10 som deltagit i båda tävlingarna toppar Jonas Samson tätt före Michael Assarsson nedan. Komplett resultat efter 2 delseglingar, som vanligt under Kappsegling-Resultat.

Nu kan vi konstatera att säsongen har dragit igång på allvar! Nästa stopp blir Gottskär nästa söndag, 12/3, med ranking och västcup och där har vi redan 20 anmälda. I Gottskär siktar vi även på ett organiserat träningstillfälle på lördagen, mer info via regattans sida (under kappsegling-gottskär).

Varmt välkommna!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.