KLM Vadstena, 21-22 okt 2017

Klassens sista KLM – nästa mästerskap blir ett regelrätt Svenskt Mästerskap 2018. Vi väntar på besked om deltagande i Riksidrottsförbundets SM vecka i Helsingborg/Landskrona.

Vilken resa klassen gjort, detta KLM i Vadstena hade hela 38 deltagare, från skåne i syd till Falun i norr, vilket är deltagarrekord.

Vadstena bjöd på prognosenliga förutsättningar, gränslandet mellan A och B fick bli ganska brett. Några seglade A hela helgen men de flesta hade behövt ett mindre F1-serviceteam för det var många riggbyten, och latheten slog till lite till höger och vänster så man ”chansade” att fortsätta med sin befintliga rigg ett race till, ibland funkade detta ibland inte. Oavsett vilken rigg som användes i de flesta seglingarna så fanns det alltid lägen under seglingarna där B var fattig och där A var en spännande läns.

Hört från bryggan: En andrakryss vi minns – Det är lättseglat i Röd grupp – ALLMÄN OMSTART (all eloge till tävlingsledningen, som förmodligen är den vackraste något KLM någonsin har haft?) – Det är inte lätt när det är svårt – Man är riktigt duktig på allt under rejsen man inte seglar.

Det är imponerande att vi hann få iväg hela 42 seglingar under helgen, bra tempo och stabil vindriktning, fredagens träningsbana låg hela helgen, några mindre justeringar skedde men inget som krävde tid – kanonarbete av hela staben, ingen nämnd ingen glömd.

Det blev en rafflande batalj och som vanligt räknas varje poäng och viktas på guldvåg, det är ohyggligt viktigt med den där sjätteplatsen istället för 7a, för den ynka poängen efter 21 seglingar innebär 1 placering bättre. Topp 3 utmärkte sig under lördag eftermiddag och drog ifrån i totalen, det visade sig att det var ganska klart att det var mellan dessa medaljerna skulle fördelas.

På en hedrande tredjeplats på samma poäng som tvåan kom SWE8, Magnus Timerdal – tvåa kommer senaste rankingkungen SWE17, Tim Shuwalow och 2 poäng före dessa kom fjolårets vinnare och titelförsvarare SWE9, Jari Heiskanen. Svenska Df65-förbundet och hela Df65-sverige tutar i trumpeter och smäller konfetti för denna tungviktarprispall – ibland är livet helt rättvist.

Lika hedrande hurrarop till klassens första Grand Master-vinnare (65+) Curt Gustafsson, MSS, Tvåa blev Ulf Arvidsson, RUSS, och trea Thomas Kulldin MSS

Fullständigt resultat hittas HÄR

 

Vid tangenterna
Jonas Samson SWE60

2 tankar kring ”KLM Vadstena, 21-22 okt 2017

  1. Stig Stromkvist

    Stort tack till det ihärdiga, entusiastiska och skickliga gäng som entusiasmerar och driver vårt seglande.
    (Att det sedan gick åt h-e för mig i Vadstena är bara min egen förskyllan.)
    SWE 133

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.