Rapport från Stockholms flottiljen.

Kids should stay at school!

Nu får ni förlåta mig att jag går händelserna lite i förväg och börjar den här lilla textsnutten med att referera till rankingseglingarna i Norrköping i går söndag den 8:e oktober, då jag fick en déjà vu.

Det här var ett antal tiotals år sedan och det var under en internationell tävling i Tornadoklassen. Vi var ett sextiotal deltagare från hela världen. Klassen var då redan etablerad som OS-klass. Toppskiktet i klassen var också relativt etablerat och det var ganska enkelt att redan på förhand namnge vilka seglare som skulle ta de 10-15 främsta placeringarna.

Men, tji vad fel alla fick!

I startlistan fanns också några rookies. Och efter fyra seglingar var det en lite tvärhand hög pojkspoling på 16 år som med tre spikar låg först! Stor förvåning och häpnad rådde bland de tre och fyra gånger äldre Tornadogururna. Och det var då någon av de etablerade toppseglarna uttryckte: Why the hell isn´t that kid at school!!?

Nu vill jag inte kalla Tim Shuwalow för en pojkspoling direkt, tvåbarnspappa som han är. Så liknelsen mellan Tornadorookien och Tim är kanske lite haltande, men han är ju faktiskt relativt ny i klassen (och inte en av de etablerade DF65-gururna – ännu!). Så , där i går i blåsten och regnet på Lindsöbryggan i Norrköping, stod den etablera svenska DF65-eliten ganska häpna/imponerade inför Tims framfart på banan. Av tio möjliga spikade Tim sex seglingar. Så en ”So why the hell……” liknande tanke flög kanske genom huvudena på flera av de etablerade seglarna!?

Ett utförligare reportage om rankingseglingarna i Norrköping finns på länken: http://dragonforce65.se/2017/10/08/ranking-norrkoping-8-okt-2017/

Men nu till lördagens DF Höstcup nr. 5 i Saltis i lördags….

Vi lyckades genomföra sju seglingar. Sju ganska sega seglingar om man ser till förhållandena. För det blåste mellan 0 och 1 m/s. Dessutom dis och regn. Lagom mysigt. Men visst, tävling är tävling, och frågan är om det inte är mer spännande när allt är oförutsägbart. Kommer det vind? Varifrån? Hur mycket? Vem får den först?

Men, men. Seglingsrutin och ett sjätte sinne verkar ge pay off. Olle Krogh och Tim delade på förstaplatserna och hamnade på samma poäng när alla seglingarna räknas. Tim hade dock 5 spikar av sju möjliga och vann totalt. (Why the hell…). Se resultat nedan.

OBS och OBS – Ny seglingstid och A+ segling

  1. Seglingen på tisdagen den 24 oktober är flyttad till lördagen den 28 oktober!
  2. Glöggregattan den 10 december kör vi för första gången med A+ segel.

Ha det,

Mats, Mats, Olle och Thompa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.