Solsken, snöstorm och stiltje.

VästCupens avslutning i Särö blev en trevlig tillställning med danska gäster och laddade västkustseglare tillsammans med en väl bekant insjöseglare. Med 23 seglare blev det traditionell gruppsegling. Morgonen började med viss tvehågsenhet när det gällde vilken rigg som gällde. Byig vind med stundtals lite för mycket vind för A-riggen, gjorde att några satte på B och andra chansade med A. Och chansningen gick hem för SWE 8, Magnus Timerdal, som öppnade med en stabil seger med stor marginal till tvåan, SWE 20, Mikael Malberg och trean, SWE 91, Christer Sörvik, i den första starten för dagen. Nu blev det fart på rigg byten från B till A som sedan blev gällande hela regattan igenom.

Innan den planerade lunchen hanns det med 6 starter. En snöby rullade in lagom för korv, kaffe och bulla. Något vi får tacka dagens värdar Calle Malmberg och Mats Bengtsson för. Ett spontant initiativ då förbundet är vid så pass god kassa att den deltagande kassören (SWE 8) inte hade några invändningar om att låta allt ingå i den blygsamma startavgiften om 100kr.

Efter den stärkande lunchpausen startades seglingarna på nytt. Tyvärr så uteblev vinden och det lyckades bara genomföra en omgång med tre starter på eftermiddagen. Det avslutande racet fick kortas av med en tålamods krävande läns målgång. Stundtals så tog strömmen båtarna baklänges. Men tillslut lyckades Jari Heiskanen glida över mållinjen som vinnare i det sista racet. 

Redan i race ett sattes tonen för vad som skulle bli slutresultatet på prispallen. Som suverän segrare med en jämn serie lyckades Mikael Malmgren knipa förstaplatsen framför Magnus Timerdal som tvåa och Christer Sörvik som trea.

Segrare i VästCupen totalt blev Magnus Timerdal på 5 poäng. Mikael Malmberg blev tvåa med 13 poäng. På samma poäng knep Jonas Samson tredjeplatsen. Bästa Grand Master blev Lars-Anders Toresson. Stort grattis till alla pristagare!

Vinnare Mikael Malmgren i mitten, tvåa Magnus Timerdal till höger och trea Christer Sörvik.

Här komplett resultat:  DF_Resultatmall_Särö_171210

Slutresultat i VästCup publiceras senare i veckan under resultat.

Nu ser vi fram emot ett spännande 2018 och vårt första officiella SM!

1 tanke kring ”Solsken, snöstorm och stiltje.

  1. Stig

    Tack Calle, Magnus, Mats, Jari och säkert fler för ett bra arrangemang. Trevlig dag och härligt med juste segling.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.