Ruggigt men kul

Dimma med ett tätt duggregn och sex grader i luften. Vind mellan 3 och 7 meter och nanosmå droppar som la en töckensikt på glasögonen. Inga drömförutsättningar för de som bar glasögon och inte heller för de som stannade hemma i stugvärmen.

Men när jag kom ner till bryggan, dryga halvtimmen innan skepparmötet, för att lägga ut bojar stod där två personer redan och seglade. Respekt!

Det var Thomas Enwall, ettarankade IOM-seglaren, som fått låna Lasse Ericsson 49:a. Han ville få lite tid på sig att segla in sig på den nya modellen. Där var också Anders Åberg som för att undvika rusningstrafiken i stan brukar åka lite tidigare och fika hos en kompis i närheten av Saltis.

Till slut blev vi sex stycken i alla fall på strtatlinjen. Ytterligare ett nytt ansikte var Joakim Mellström, kompis till Mats Claesson som lånat Mats reservbåt med A-rigg. Vi andra seglade med A+riggen. Totalt hann vi med 7 seglingar i en sydvart vridande ostvind. Banan fick läggas om ett par gånger och i slutändan fick vi dra nytta av de permanent utlagda båtbojarna i Hotellviken. Mats Claessons båt verkade inte gilla de ruggiga förutsättningarna och protesterade med att lägga av liksom Joakims båt som fick hämtas in med jollen. Så i slutändan var vi bara fyra kvar på den långa betongbryggan. Fyra tappra!

En riktigt ruggig kväll – men kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.