Svenska mästerskapet Dragon Flite 95, Ljungskile 20-21 Augusti 2022

Årets svenska mästerskap samlade 21 båtar, varav samtliga topp 11 på rankingen var på plats, här skulle minsann inget skänkas gratis!

Lördag morgon hölls skepparmöte under arrangören Bosses starka stämma, han fick hjälp av tävlingsledning (Micke) hur det var tänkt att vi skulle segla denna helg, snällt, korrekt och framförallt fort.

Ändring hade gjorts så det var möjligt att segla fleet med samtliga på linjen, detta fungerade mycket bra för det mesta. 

Det märkes att Richard saknades – ingen kan lägga så raka startlinjer som mäster Rickard! 😘

Hela lördagen var det 100%ig utdelning på vindriktning, vilken arena Ljungskile är i VSV-VNV (vilket faktiskt det för det mesta blåser) Samtliga började första racen med A-rigg i den 2-5 m/s starka vinden, det fanns lite skift och puff att plocka, om man missade dessa så delade resultatknapparen frikostigt ut mängder med poäng.

Framåt lunch hade det utkristalliserat sig en ”tät” som hungrigt slogs om varje placering, det var till och med delad förstaplats på 22 p lagom till den utsökta pasta bolognese som Mäster Lars slängt ihop.

Eftermiddagen gav lite mer tryck och några bytte till B rigg (till slut seglade hela fältet med B) och några dök och började diskutera C rigg…..

Årets svenska mästare seglade ifrån i toppen med en hysterisk jämnhet, var det 4-5 spikar på raken Kungen? Mäktigt!

Kvällen kom och några åkte hem för att reparera trasigt material, andra samlades och umgicks, det är riktigt trevligt folk på våra seglingar, knappt ett enda hårt ord hördes (kanske pga den relativt hårda vinden?!?)

Söndagen var precis efter prognos SSV och lättare, för alla som aldrig seglat i Ljungskile så vid SSV så kommer vinden lite över vänster axel från berget – vilket ger chansartat och svårlöst för de flesta, man kan gå högt vid bryggan i mindre vind eller lågt ute i viken i mer vind – många med undertecknad valde fel gång på gång…det är svårt det här!

Svenska DF-förbundet sjunger 3-stämmigt för pallen och GM!

1a Michael Collberg, 109p

2a Jonas Samson, 140p

3a Magnus Timerdal, 148p

1a GM Rolf Andersson, 151p 

Hela slutresultatet här: http://media.dragonforce65.se/2022/08/Slutresultat-SM-DF95-2022.pdf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.