DragonFlite 95 Ranking 3, Ljungskile 18 juni 2022

DragonFlite 95 Ranking 3, Ljungskile 18 juni 2022

Stort tack till LJSS för en enastående ranking i DF95 idag.

Speciellt tack till Bosse Gullberg med stab (har inte namnen på på alla)

Stabilt, snabba ändringar och korrekt vägledning till oss som stressade runt på grusparkeringen kännetecknade denna ranking.

Prognosen skvallrade om mellan A och B-riggar, skönt när fler än undertecknad har tvärfel.

C riggar åkte på i snabb takt redan till R1, någon gjorde ett tafatt försök att återgå till en på förhand väldigt snabb B-rigg, men det fungerade dåligt i vindstyrkan, som uppskattningsvis vandrade mellan 10-13 m/s lätt skiftande mellan vsv-vnv. Jepp med senaste rankingen i Kumla sjöpark i färskt minne så är det viktigt att slå/gippa på rätt skift 😉

Det var extra trevligt med utländskt besök i form av Odd NOR90 (tänk att han alltid har Notice Of Race med sig…..)

Vi får kraftsamla nästa gång våra grannländer arrangerar och åka utanför riktnummerområdet och tävla tycker jag!

Racen skulle seglas i samlingar av 3 och 3 med några minuters paus mellan, enligt myndig stämma från Bosse. Detta hölls nästan hela dagen, blev någon ofrivillig längre paus eftersom några märken inte orkade ligga kvar i position pga den hårda vinden.

Noterades även att vissa maneter är varmare än andra!?!

Det skulle visa sig att båtfart och höjd blev avgörande, vilken kioskvältare!

Några mindre krockar och strul i starter var väl egentligen det enda negativa att säga om denna trevliga dag. När det blåser 2-3 meter så kan man ha ganska små marginaler, när det blåser uppåt styv kuling behöver marginalerna vara något mer för att undvika onödiga situationer.

Mellan DNF seglade vinnaren av regattan ruskigt stabilt, trots första regattan i klassen någonsin, det märks att Odd slipar på formen inför vad som komma skall!

Bosse med stab fixade med mackor till lunch och det var ganska skönt att få komma inomhus, vissa av oss var helt blåsta, inklusive undertecknad!

Några hade mer tur än andra under dagens hela 19 race i fleet, det absolut bästa från min egna horisont var ändå att solen värmde och att äntligen få segla i stabil västan och slippa puff med vrid i vacuum.

Trevlig sommar önskar

Jonas Samson

SWE60

Det blev en liten film, tack Magnus Timerdal för del av materialet, airdrop är fantastiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.