Ranking, Norrköping 8 okt 2017.

Idag den 8 oktober 2017 var det rankingtävling i Norrköping, Lindö.

25 deltagare var föranmälda och 22 deltagare trotsade regn och 10 m/s i några få plusgrader, agnarna och vetet 🙂

Det var riktigt hög klass på fältet och man kan se dagens rankingtävling som ett FÖR-KLM (Vadstena om 14 dagar) Frågan som rullade runt bland deltagarna var ”hur ska vi få stopp på Tim” (ranking 1a i Mariestad och nu ranking 1a i Norrköpings-rankingtävlingar vittnar om en riktigt fin form) det kommer bli väldigt spännande att följa Tim under KLM och resten av hösten.

Det var ganska längesen som det blåste något annat än A på rankingseglingar, när nu Norrköping bjöd upp till dans med tilltagande vindar, så var det några få som började med B från första start och de flesta med A, men samtliga bytte och seglade med B i den relativt gropiga sjön och byiga vinden uppåt 10 m/s.

De som bemästrade denna meny av svårigheter bäst är som redan nämnd Tim Shuwalow 1a på 13 låga poäng, 2a Michael Collberg på 20 poäng och 3a Jari Heiskanen 22 poäng. Svenska DF65-förbundet tutar i trumpeter och hurrar 4 gånger med myndig stämma. Hurra Hurra Hurra Hurra. 

Undertecknad noterade att det blev några krockar här och där, men detta kan i ganska hög grad skyllas på förutsättningarna med hög sjö i 45grader i förhållande till vinden, SB-båtarna fick sjön rakt i sidan, vilket medförde att SB-båtarna kanade sidledes och var väldigt svårt att bedöma.

Vi är förmodligen helt världelösa på att starta, inte en enda enskild eller allmän omstart, eller höll startpersonalen på med annat vid starterna? 🙂

Resultatet från denna ranking kommer göra lite omkastningar i Rankingen, håll utkik när Petter Kostmann uppdaterat denna lista.


Prispallen


Resultat

Vid tangenterna
Jonas Samson, SWE60

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.