Spännande avslutning på 2017 års ranking, som sig bör i Stenungsund. Några trevliga plusgrader och uppehåll mötte de 26 föranmälda deltagarna (2 med DEN i seglen, extra mycket välkomna!) Flaggorna stod rakt ut och bedömningen var gränsläge mellan A och B-rigg. 

Inramningen i Stenungsund är helt fantastiskt, även en grå novemberdag som denna. Tack för arrangemanget StSS!

Skepparmöte 

StSSSkepparmötet hölls och grupper delades in, några hade hunnit provsegla, de flesta då med A, något dyk men hanterbart. Regnet kom i vass vinkel och vinden med detta, nu var det B-rigg som gällde, banändring, undertecknad skulle bara länga linjen lite och flyttade ut lovartsmärket några meter, kastade i den igen på nya stället. Bojen följde med sänket ner till minst 5000m, glurp sa det bara, så var den historia. In o fixa ny boj med alla grejer…..lite mer säkerhetsmarginal i linan, gissningsvis 15 meter ute, i med bojen (med Christers ypperliga förklaring hur dessa bojar fungerar så gick det bra)

Efter lunchen blåste det riktigt mycket och regnet tilltog, vi har för himla mysigt när vi träffas i slutet av november – hördes från bryggan 🙂
Nästan samtliga med C-rigg, något dyk även för detta lilla frimärke, det blåste uppskattningsvis uppåt 15 meter i de värsta byarna.

Det var en hel del incidenter, både i start och på banan, mycket kan kanske skyllas på förutsättningarna med både ström och riktigt mycket vind, men här är det kanske viktigt att man har lite mer marginaler än när man seglar i 2-3 meter?

Vi hann med hela 15 seglingar och den som i överlägsen stil triumferade dessa svåra förhållanden var ingen mindre än Magnus Timerdal SWE8, som med bäst båtfart och smarta, fina manövrar lotsade sin skuta till rekordlåga(?) 11poäng, ett helt hav före höstens suverän i klassen Tim Shuwalow SWE17 på 26 poäng, trea och mycket fint seglat på eftermiddagen speciellt, när axet skiljs från vetet, Mikael Pettersson SWE2222, på 31 poäng.
Med pukor och tromboner brakar Svenska Dragon Force 65-förbundet loss i mäktiga gratulationer till pallen.
Magnus kommer bli storfavorit till vårens alla hårdvindsregattor!

Det blev någon liten film med, kameran gick helt utan förare och är oredigerad. https://youtu.be/jesJXf5dH3k

Blöta men glada seglare

 

 

 

 

Här ses resultaten i 3 varianter.
Ranking, KM StSS och Grand Master.
Vid tangenterna
Jonas Samson, SWE60

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.