Rankingen har ändrats!

Det var med andan i halsen och mailande fram och tillbaka, räknande-räknande och åter räknande, vi nu har presenterat den uppdaterade rankingen, i Stenungsund hände en historisk händelse. (Ett stort tack går till Petter Kostmann för all tid vid excel)

Sedan införandet av en riksranking i klassen, nån gång på Hedenhös tid, så har det bara funnits 2 namn högst upp, KLM-generalen Jari Heiskanen SWE9 och mängdrankingseglaren Magnus Timerdal SWE8. Den sistnämnda har legat 1a på rankingen sedan 29 maj 2016, innan dess var det den förstnämnda som prenumererade på denna plats. All heder till dessa två  Seglingsgentlemen!!

Nu har det historiska skett, vi har en ny som toppar rankingen, Tim Shuwalow!
Så här ser beräkningen ut, det är på ”normalt sett ej synliga decimaler” nedan bild som tronskiftet ägde rum. Det är ungefär lika tight som på vilken segling som helst, varje poäng räknas och denna gång ner till decimaler.

 

 

Jag vill hylla Tim för en enastående höst och väldigt hög grad av fair sailing, ett regattakunnande utöver det vanliga, sällan ett sämre enskilt race, bra trim, ypperlig taktik och kanske framförallt Tim ger ALDRIG upp ett enskilt race. Man har stått på bryggan och undrat, hmm efter den starten så kanske SWE17 klarar att ta sig upp till topp 10 i detta race, en läns och en kryss senare, så ligger han på pallplats, vad hände nyss liksom?
Denna beskrivning är något jag kommer försöka anamma, ge aldrig upp, använda taktik mot klungor av båtar, istället för 1 och 1. Jag ska också sluta ”chansa” åt fel håll och lita på turen som oftast lyser med sin frånvaro i dessa situationer, lita på min båtfart och manövrar – sikta på klungan framför och lägga slaget lite innan, lite snabbare och göra rundningarna utan att skänka iväg nån meter, då är man före nästa gång man möter klungan för babord. 
Så går mina tankar att ta mitt kappseglande till nästa nivå.

Tim är förutom ovan nämnda en trevlig kille som har hjärtat på rätta stället. Alltid tid för en pratstund, delar med sig av trim, taktik och strategier. Om man frågar honom så svarar han att han har väldigt mycket kvar att lära – det visar kanske på det svåra med regattasegling och vi övriga i kön kommer säkert få se honom behålla denna nyligen erövrade förstaplatsen länge. Eller blir det tändvätska åt Jari och Magnus?

Grattis Tim!

Vid tangenterna
Jonas Samson, SWE60

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.