Stockholm Vårcup 2 -Kort och gott!

Nöden har ingen lag! För som vi i Stockholmsfleeten har jagat vatten de senaste dagarna!

Skeppsholmen, Kastellholmen, Baggensfjärden, Riddarfjärden m.fl. och ända ner till Södertälje kanal. Alla var de tänkbara vatten att lägga en bana på. Men tjiii! Antingen islagt, en massa drivis, dåligt vindläge eller alltför grunt för att kunna segla på de platserna.

Ända till i fredag eftermiddag såg isläget ut att grusa våra seglingsplaner.

Men så dök det plötsligt upp en ny möjlighet. Det var Tim i telefonen:

– Killarna på Lidingövarvet och North Sailloftet som köpt flera DF65-båtar seglar på sina lunchraster. De kör visst innanför de inre bryggorna där de håller en liten plätt öppen hela vintern, säger han.

Så vad gör man inte? Nöden har ju ingen lag för seglingssvultna DF-seglare och inte fick också den andra av Vårcupseglingarna ställas in.

Så sent på fredagen gick ett kort men gott mail ut: ”Klart!!! Vi kör Vårcup nr 2. på Lidingövarvet. Där finns en liten plätt med skvalpande, öppet vatten mellan bryggorna. Adressen är Ängshyddevägen 1, Lidingö. Vi ses där 09.30 och första start är 10.00. Ta med fika/lunch.”

Vi parkerar våra bilar utanför grundarna 09.30 och går ner till vattnet.

– Aha, det här blir en repris på mässköret, säger en av seglarna med ett leende. Ytan att segla på är väl ungefär 15 x 35, meter ungefär som på Stockholmsmässan. Enda skillnaden här är att det ligger en del halvstora båtar utmed bryggorna som ger lite lustigare  vindar.

Så det blev kortbanerace, och tre varv i stället för två. Det blåste bra. Mellan A-, och A+rigg, dvs 1-6 meter per sekund, kanske 8 i byarna. Och det blev en riktigt kul och omväxlande regatta. Både omväxlande vindar och placeringar i resultattabellen. Ibland seger och ibland bottennapp för nästan alla. Och eftersom banan var så kort kunde vi segla hela 24 race på drygt tre timmar, med en dryg halvtimmes lunch inräknad och pauser för trimning och riggbyten. Varje race tog bara 5-6 minuter. Riktigt kul!

Och det var väl tur att så många hade gett upp hoppet om att kunna segla i istyngda Stockholm, för om vi varit fler än sex seglare hade blivit lite väl trångt på startlinjen.

Epilog: Kortbana är verkligen kul. En liten yta ger dramatik, tighta race, många starter, så -kort och gott: kort är gott!

Mats SWE208

Resultat:

 

 

 

PS, Nästa race Stockholm Vårcup 3 går den 7 april, (Anmäl på länken: http://www.srss.se/anm%C3%A4lan/df-65-kappsegling

 

OBS! Visste du att sista dag för att beställa de fina DF65 t-shirten är den 31 mars.

Nu finns också keps och mössor med DF-logo!

Så skynda fynda! 

Gå in på länken: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSXZ1ZUL1gdAuoEHikyM80k-4VQt32h53NTHsmSMKVOoa6vQ/viewform

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.