Ungdomen segrade i Särö

Drönar bild av Magnus Odin, SWE 69.

Vackra Särö bjöd på årets första vårvärme. Hela nio år tillbaka har radioseglare samlats i Särö för kappsegling. Det hela startade med den lilla Micro Magic 2009. Från 2015 har det varit DF 65 klassen som besökt Särö Båtklubb med sina vinklade pontonbryggor, en idealiska plats för radiosegling under lågsäsong med fria bryggor. Calle Malmberg och Mats Bengtsson har stått för värdskapet i alla år. Årets regatta blev som vanligt en fantastisk tillställning tack vare Calle och Mats fina värdskap. 

Danskarna lurar i vassen

Regattans 19 seglare delades in i tre grupper där två seglar och en grupp vilar med ansvar för start, direkt dömning och målgångs protokoll.  Våra Danska gäster var åter på plats. Och vilken chock öppning av Anders Friis, DEN 11! Anders satte tre spikar på rad i dom mycket nyckfulla förhållandena, med  vindar som pendlande mellan syd syd ost och syd syd väst. Det var riktigt byiga och svår seglat. Något Anders fick känna på längre fram i regattan. Trotts snygg öppning blev han inte bäste Dansk. Kompisen Björn Christiansen, DEN 99, lyckades knipa 5:e platsen med jämn segling. Anders fick nöja sig med en 8:e plats. Anders är säkert taggad till tusen på att få revansch! 

Ungdomen segrade 

Vem bemästrade då dessa nyckfulla förhållanden bäst efter dagens 15 starter? Jo regattans yngsta deltagare! Det var klart att snabbhet i reaktioner och ungdomligt ogrumlad blick var det som behövdes! Vår sport är ju som bekant inte direkt en ungdomssport. Den inofficiella gränsen för när man blir senior är 50…. Och Petter Kostman är ju inte ens 35! Petter seglade riktigt snyggt och plockade flest spika av oss all. Med 17 poäng och 4 spikar blev dagens tvåa och Senioren Mats Hanson slagen med 2 poäng. Mats som varit senior i hela 5 år kunde inte övertrumfa Junioren Petter. Det blev några misstag för mycket i vår härliga precisions sport. Och ytterligare några misstag bort på 22 poäng hamnade den för dagen grå skäggige senioren Magnus Timerdal. Utan tvekan äldst på pallen. En tredje plats som mycket lätt kunnat blivit något klart sämre, då den alltid väl seglande Mikael Pettersson drog en nit lott och blev fyra på samma poäng. 

Från vänster Magnus Timerdal, Petter Kostmann, Mats Hansson

Grand Master

Av högst förklarliga skäl har vi sedan en liten tid inrättat en Grand Master klass (+65). En för dagen fyra deltagare stark uppställning. Och starkast i det gänget blev Lars-Anders Toresson, SWE 705, Stort Grattis Lars-Anders! 

Saltsjöbaden nästa

Sverige Cupen rullar vidare till Ostkusten och Saltsjöbaden. Vi har stora förhoppningar på ett arrangemang i världsklass! Vi får en av Europas vassaste radioseglare på besök. John Thusingham. John har vunnit många internationella regattor och kommer på lördagen hålla föredrag och träning för nyfikna på Radioseglingens ädla konst. Tim Shuwalow, KSSS, har tillsammans med Mats Hagman och övriga i Stockholmsflottiljen jobbat fram ett arrangemang utöver det vanliga. Mer info här

Härligt initiativ

Det är alltid lika roligt när det händer oväntade saker. Magnus Odin, Skeppare hos Sjöräddningen i Halmstad, hade för dagen tagit med sig en drönare och fick till härliga vyer från luften. Här en YouTube. Stort tack Magnus!

Resultat

Som vanligt så har vår ungdomssektion varit duktig. Här kommer resultat i form av Petter Kostmanns egenhändiga hopsnickrade resultat hanteringsprogram. DF_Resultatmall_Särö_180408tot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.