Inomhus KLM DF65

Wow vilken bra tävling, arrangörsmässigt och förutsättningar i toppklass!
Tack Karlskoga simhall och alla runtomkring (Janeborn får gärna komplettera en lista på namn som ligger bakom KLMet)

4,5 timmes körning på lördag morgon, förhoppningarna fanns, tankarna var många och de 4,5 timmarna hem på söndag kväll var en ren fröjd!
Personlig bra start på säsongen 2020, året när DET händer!

Svenska DragonForceförbundet har pusslat ihop en väldigt bra kalender och vi kommer ha en mängd tävlingar runt omkring i SC/ranking i båda klasserna DF65 och DF95, sen vet vi att det arrangeras hur många kvällsseglingar som helst lite överallt. Det bubblar i klassen detta Globalsår.

Åter till Poolen i Karlskoga 🙂
Vi var 24 anmälda och 22 som deltog. (Undertecknad har fortfarande inte förstått systemet man seglar efter) båda poolerna användes och det var högt tempo, hela 30 race hann alla deltagarna med och 7 borträkningar (1 per 4) så 23 race räknades. Det var tätt och tight om poängerna. Missade man i en start så blev man ohjälpligt efter och då delades det frikostigt ut en massa jobbiga poäng.
Grupperna varierade i antal pga de 22 deltagarna, vissa gånger var det 6 deltagare andra gånger 5, det märktes väldigt mycket när man var en båt mer, det som var trångt innan blev väldigt trångt i den större gruppen. Vi som brukar segla utomhus, kan tycka att ibland är det trångt och då räknar man decimetrar, här i poolen snackar vi delar av centimetrar.
Bojarna låg för det mesta stabilt, lite trubbel i lilla poolen eftersom djupet är hela 10m på djupaste stället, ungefär där länsgaten låg. En sak som jag som ”utböling” noterade i slutet på både lördagen och söndagen var en växande huvudvärk, tror det var pga det relativt höga oljudet från 4 massiva fläktar, kan även ha varit pga den höga koncentrationen 🙂

Temperatur

Det var bara 3 poäng mellan fjolårets magnifika bassängseglare, Herr Janeborn och undertecknad och Herr Wallin som delade andraplatsen efter dag 1. Det delades ut ett gäng tips hur vi som låg efter skulle kunna komma ikapp och kanske till och med förbi, det mest uppmärksammade tipset var nog ändå Swish till Magnus 🙂 Det plingade i Magnus mobil lite då och då, men jag tror han redan har fullt på kontot 😉

Middagen var väl tilltagen och mycket god, stämningen hög och planeringen inför kommande regattor hördes från båda borden på restaurangen. Både Garda DF95 och UK Nationals DF65 och DF95 har några av oss redan bokat. Fantastiskt att vi verkar bli ordentligt många till UK Nationals DF65, slår vi rekordet på 8(?) SWE i år?

Söndagen inleddes med totalt bleke, några sjösatte och som att trycka på en knapp kom poolbrisen från precis samma håll som dagen innan, fantastiskt!

Undertecknad visade under söndag förmiddag att de där 3 poängen upp till Janeborn inte skulle vara en ledning som kändes trygg. Vid lunchbreak var Janeborn 4 poäng efter och på en klar andraplats, skulle vi bevittna tronskifte? Spännande.

Det har filmats och fotats hela helgen och dessa alster kommer säkert dyka upp på lite olika platser på FB.
Klipper in några Youtubefilmer på länk här nedan:
Film
Film

Svenska Dragonforce förbundet drar en trudelutt på Klarinett och hurrar i kör för pallen.
1a undertecknad på 28 poäng, 2a Magnus Janeborn på 30 poäng och 3a Peter Wallin på 37 poäng (samma som fyran Magnus Olofsson) Bäst GM blev Rolf Danehammar!

Vid tangenterna
Jonas Samson SWE60

Totalt resultat här

Resultat

Pallen vid Poolen

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.