Rapport – DF65 möte I Stockholmsflottiljen och vintersegling

DF65-möte i Stockholmsflottiljen samt förhoppningsvis segling, stod på programmet den 27 januari.

– Möten inomhus är ju inga problem att ha i januari, men att kunna segla i Bromma i mitten av januari är betydligt vanskligare, sa Lasse Ericson när mötet planerades in strax före jul.

Och det verkade vara en utsaga som skulle besannas. Föra bara dryga veckan innan mötet drog en iskylig nordan in vilken, till alla DF65-seglares förfäran, förmodligen skulle lägga seglingsplanerna på is. Och ja, is var precis det som lade sig både innanför och utanför den hundra meter långa pontonpiren där vi skulle segla. Så bara tre dagar innan mötet var piren belägrad av skridskoåkare som skulle ut på långfärd på Mälaren.

Men väder är i dessa climate change-tider inte lätt att förutspå. Och bara ett par dagar innan mötet smög sig en sydvästlig varmfront in över Bromma. På morgonen dagen innan mötet låg ett mail från Göran Uggla i min inkorg.

”– Jag kommer tack, men hur blev det med seglingen? För segla går nog, isen försvann igår.”

Och tjong i kalsongen! Åtta grader varmt och isen var puts väck!

Det blev en fin söndag i Bromma. Visserligen sjönk tempen till noll grader i luften, men en stabil västan med 4 m/s och lågtstående sol lyste på våra kinder. Så det blev möte mellan 10.00 till 12.00. En varm korv-lunch i Lasses fina föreningslokal och sedan bar det av för segling till piren i Ålsten.

En kanondag!

Här följen en rapport från mötet och några bilder på seglare som fick mjuka upp sina ringrostiga fingrar.

Bildtext:  Åtta seglare kunde mjuka upp sina ringrostiga fingrar i vintersolen.

Mats SWE208

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.