SM DF65 5-6 sept

Vilken helg i Ljungskile!
Allt från A+ till dyk med C med stark betoning på B-rigg, sol, moln, regn men ett överlag väldigt gott humör och en arrangörssstab som spred värme i de 11-18 graderna som Ljungskile bjussade på denna första helg i september. Dessutom rikligt med tilltugg och dricka till det!

Deltagare från Stockholm till Malmö (tror dessa städer var längst ifrån i geografin till årets efterlängtade mästerskap?)
42 anmälda med tryck uppåt 60 – väntelista, några sena avhopp och deltagare på väntelistan fördes upp på en ordinarie plats, snyggt roddat.
Tänk vad bra vi har det i DF-65-världen, vi har fler som vill segla än vad som finns plats för. Inte många RC-klasser brottas med det problemet vad jag vet?

Jag filmade Race 1 från lördagen ett av få race där de flesta hade A+,
undertecknad fick erfara att det går bra med B från 6-7 m/s ökande 😉

Klickar ni på filmlänken nedan så hamnar ni på en youtube-kanal med många 100-tals RC-filmer, DF65, DF95 och IOM, finns möjlighet till ren nyfikenhet men även ”utbildning” och intervjuer.
När kanalen fått 1000 prenumeranter så kan jag sända live från mobilen direkt från bryggan på kommande regattor. https://youtu.be/eT6VbCryl08 så prenumerera gärna.

Lördagens seglingar seglades i fasta grupper, Röd, Blå och Grön, 2 seglingar i stöten från den eminenta bryggan som fått en läktare för tävlingens skull, för att vi skulle kunna stå i 2 led. Några positiva överraskningar i de olika grupperna tog chansen till framskjutna placeringar, t ex Ulf Lindberg, trevliga Uffe sa på förhand att det blir tufft i Röd grupp, när lördagen var färdigräknad så kunde Ulf notera att han blev 2a i gruppen! Snyggt Uffe, se vad träning gör!! #stenmark.

Jag tog en bildsekvens med några sekunders fördröjning på första kryssrundning i ett silverheat på söndagen. Kika in bilderna här: (föredömligt nog så passade hemmaseglaren Richard SWE71 på att vara i ledningen, jag kanske ska stå med kamera oftare när du rejsar Richard?)

Det är alltid spännande att se att nästan alla av oss radioseglare envisas med 15 graders kryssvinkel sista metrarna upp till kryssmärket. 🙂 (jo jag vet, jag gjorde själv några såna fadäser och fick gippa o runda om)

Resultatet pendlade under nästan hela söndagen i Guldgruppen, tror vi hade 3 olika Totalledare under dagen, som det ska vara MEN, ingen rådde på titelförsvararen Tim Shuwalow SWE17 som återigen vann SM-guldet, tätt följd av Michael Collberg SWE21 och på en mycket snygg tredjeplats Magnus Timerdal SWE8. Svenska DF sailing-förbundet bjuder upp till 3-stämmig skönsång till pallen! (Se resultatbild nedan för komplett resultat)

Vi får väl alla hoppas att Covid-19 situationen kommer ge sig och man hittar vaccin, för om nästan exakt 12 månader är det dags för den framflyttade Globals regattan i DF65. Platserna gick åt fort förra gången vi släppte länken internationellt och vi blev (ur minnet nu) uppåt 90 deltagare från 15 nationer(?!?) mer om detta spektakel kommer presenteras framåt, håll utkik. (Känns som vi i Sverige står mycket högt i kurs internationellt när det gäller motståndet, är helt övertygad att alla våra lokala fleets bidrar på ett ypperligt sätt att flytta fram positionerna i trim, strategi, taktik, boat handeling och många många regattor seglas året runt. Kan det rent av vara så att vår rankingserie är världens bästa??!!??)

Jag önskar avsluta denna rapport med ett stort stort tack till Bosse och Richard med ”stab” vilket jobb ni lagt ner och så bra det blev! Vi är nog många som mer än gärna kommer tillbaka och seglar hos er i framtiden!

Vid tangenterna
Jonas Samson
SWE60

2 tankar kring ”SM DF65 5-6 sept

  1. GoranSWE230

    Vilken bra och härlig sammanfattning för oss som inte hade möjlighet att närvara!
    Tackar för det Jonas 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.