Tisdagssegling i Stenungsund / Getskär den 24/6-2014

Vi i Stenungsund bestämde oss för att testa seglingsplatsen i Getskär som troligtvis blir den platsen som SM kommer att seglas på till hösten. Hit skall vi åka oftare eftersom det inte är så långt från klubbhuset vårt, tog bara 10 minuter med följebåten, trotts vågorna, och det tar 10-15 minuter med bil.

Det kom 9 stycken seglare till denna kvällssegling och alla hade med sig DF 65:or. I vanliga fall är vi 4-7 stycken på en tisdagssegling, det är riktigt roligt med en sådan stor uppslutning på träningarna trotts att det är nytt i klubben med RC segling (blev en sektion i klubben i februari i år) och DF 65 klassen är ju också ny i Sverige.

Även här är det sjögräs men det verkar inte vara lika farligt med strömmarna här som på klubben där det kan vara lite strömt ibland.

Här seglar vi på utsidan av bryggorna, det blåste lite grann, 6-9 ms och det var hyfsat stora vågor.

Och här har vi flyttat in innanför bryggorna och lagt ut en bana istället, mycket jämnare vatten här men ostadigare vindar.

Lite större vy över seglingsplatsen innanför bryggorna som är så stor att den duger till reservplats om det skulle blåsa för mycket eller vara för stora vågor på utsidan av bryggorna.

Här är en bild över seglingsplats Getskär. Borde klara alla vindriktningarna som Moder jord har att erbjuda oss, denna dagen var det västliga vindar först som senare vred till nordliga och det funkade bra på insidan av bryggorna.