Västcup #2 12 november Halmstad

Hela 20 båtar slöt upp, med klar internationell karaktär, 4 danska båtar!
Blandningen förutom dessa danska gäster var allt från Mariestad till Malmö-Göteborg. Väldigt trevligt när hemmaseglingen kunde stoltsera med hela 2 båtar! Jag misstänker att nästa regatta i Halmstad kommer innehålla både Svante (den mest perfekta tävlingsledaren denna soliga novemberdag) och Folke med brorsan Martin, Pelle får vi inte locka över ”to the dark side” för hans burgare vill man inte missa, eller hur?

Vi började i måttliga 2-3 m/s från väst och banan lades så vi alla fick plats vid mastkranen och kunde stå fin-fina 3 meter över vattnet, perfekt överblick. Förmiddagen gick i bra tempo, det är skillnad att segla 1 grupp mot 3, även om vi borde ha hunnit någon segling till innan nämnda burgare. 12 seglingar var planerade och någon med stor makt såg till att just 12 seglingar genomfördes, sen blev det punka.

Staben med Svante och Rafaela skötte markservicen på ett bra och rationellt sätt, start med någon enskild omstart och målgång funkade fint. Pelle hade fått reda på att vid 12:15 kommer ett gäng hungriga seglare och som han hade bullat upp. Tack för uppoffringen!

När vi kommer till resultatet så är det lite spännande och överraskande på pallen. Jag vill personligen hylla vinnaren Krister Carlsson, SWE650, på låga fina 20 poäng, fantastiskt fint seglat, vi hade en träning i lördags i Halmstad, Krister tyckte då att jag hade det löjligt löst överallt med A, det gick att höra Krister säga från mastbryggan; Vilket trim jag har, copy paste från Jonas 🙂 skoj att det funkade så fint! På en nästan lika fin andraplats hamnade den 2-faldige KLM-mästaren Jari Heiskanen på fina 22 poäng, trea hamnade undertecknad på 26 poäng.
Svenska dragon force65-förbundet slår virveltrumma och avslutar med trumpetsalut för prispallen!


Komplett resultat, klicka på bilden ovan.

Bild på den glada prispallen:

Tack Johan Sölve för bilden.
Fler bilder från Johan i kommentarer på FB.

Det blev nån liten film, helt oredigerad. https://youtu.be/PsQGc36XMI0

Vid tangenterna
Jonas Samson SWE60

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.