Tre heta nyheter för DF65-seglare

  1. Ny DF65-arena i Stockholm

Vi som seglar i Stockholmsområdet har hittills mest hållit till i Saltsjöbaden. En bra plats som funkar fint i de flesta vindar. Ibland seglar vi också i Ålsten Bromma, på Lidingö och i Södertälje. Vår ambition är att segla även på andra platser, dels för att visa upp oss lokalt och sprida intresset för klassen, samt för att det ska bli mera rättvist vad gäller resväg för oss som seglar eftersom Stockholmsområdet är rätt stort.

Och nu har vi luskat upp en ny plats som vi ska testa helgen den 15-16 september med två riktigt fina event. Platsen är Gustavsberg i Värmdö kommun, en ort med 11 000 invånare som ligger två mil öster om Stockholm.  Det är en gammal bruksort som kanske är mest känd för tillverkningen av vackert bord-, och sanitetsporslin i Gustavsbergs porslinsfabrik. (Den som vill förkovra sig djupare i ortens och porslinets historia kan läsa mer om det på: https://sv.wikipedia.org/wiki/Gustavsberg ochhttps://sv.wikipedia.org/wiki/AB_Gustavsberg

Här seglar vi. I den nya gästhamnen finns en ”relaxponton”. Flytbryggan är minst 70 meter lång.

Gustavsberg ligger i en stor vik i norra delen av Baggensfjärden. Varje år hålls den flytande båtmässan Allt på sjön här. I Gustavsberg finns en ny, mycket fin gästhamn med en 60-70 meter lång flytbrygga, hamnkontor, duschar, toaletter m.m. Boende finns bl a på hotellet Blå Blom som ligger bara något 100-tal meter från seglingsområdet. (Vi ska kontakta dem och förhandla om reducerat pris)

I det lite längre perspektivet ligger att vi förhoppningsvis ska kunna arrangera SM här nästa år och förhoppningsvis det första DF65 World Cup här, år 2020. Vi har varit i kontakt med VDn för Värmdö Hamnar som ser mycket positivt på vårt intresse att förlägga våra seglingar i Gustavsberg och att eventuellt kunna arrangera World Cup här. Inom kort ska vi också ha ett planeringsmöte med honom.

  1. Vem blir Stockholms öppna Distriktmästare i år?

Lördagen den 15 september arrangerar vi DF65 Stockholms öppna distriktmästerskap 2018. Och var ska vi göra det? Jo, naturligtvis passar vi på att testa den nya arenan i Gustavsberg. Och för att så många ”icke-08-:or ”som möjligt ska kunna vara med även på  öppna distriktmästerskapet och hinna till start kör vi inte igång förrän 12.30 med skepparmöte och första start kl. 13.00 samt ingen start efter 17.00. Anmäler dig gör du på:http://www.srss.se/anm%C3%A4lan/df-65-kappsegling. Och swisha 50 pix till Mats Claesson på 070-693 49 67. Skriv ditt namn och segelnummer.

3.Lilla superhelgen.

Helgen den 15–16 september blir en liten superhelg. På lördagen seglar vi nämligen de öppna distriktsmästerskapen och på söndagen kör vi Sverigecupen.

OBS! – Höstcupen nu på onsdag den 29:e .Glöm inte att anmäla dig till Stockholm HöstCup 3,onsdagen den 29 augusti i Saltis på:http://www.srss.se/anm%C3%A4lan/df-65-kappsegling

Och du – passa på att anmäla dig till Sverigecupen den 16:e. Det gör du på: http://dragonforce65.se/df65-sc-stockholm-16-9/  .

 

För mer information:
Mats Hagman, tel: 070-628 12 10, mail: mats.hagman@gmail.com
Mats Claesson, tel: 070-693 49 67, mail: mats.swe147@telia.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.