DF95 Öckerö 9 mars 2019

Prognosen stressade de flesta med 10-15 m/s i medelvind med byar uppåt 22 m/s.

Några hade A några hade B några hade C och ett fåtal D.

Några A syntes inte på hela dagen, några B och framförallt C var riggen på vattnet, mot slutet dök några D upp.

Det är spännande när D-riggen dyker på länsen och upprundningen vid länsbojen sker med sådan kraft att båten skenar och nästan lyfter hela skrovet ur vattnet.

IMG_0300.jpeg

Förmiddagen fick försenad start för den benhårde tävlingsledaren ville invänta det utlovade vridet mot väst. Vi startade vid halv 11 och hann med 4 race innan en tidigarelagd lunch i det fantastiskt väl placerade cafét. 

Dessa 4 seglingar visade att de som inte hade C rigg fick överleva race 1 och kanske race 2, men sen dojade det till 4-5 m/s och C riggarna var något för små 🙂

IMG_0299.jpeg

Lunchen käkades och trevlig dialog utbröt i det muntra gänget, någon undrade var ”Logen” fanns här på Öckerö (som i visan om Cicilia Lind….”På Öckerö loge hörs dragspel och bas, fullmånen lyser som var den av glas”) Ingen visste om det finns en loge, tjyv o rackarspel!

IMG_0301.jpeg

Nåväl i med skutorna efter lunchen och några valde att prova B rigg, för det hade inte byggt upp någon kuling….det var maskulint! Tjong i medaljongen sa det när Västan svepte över södra Bohuslän med full kraft.

Det blev många som försökte köra en Bolt från bryggan till klubbhuset för snabbt riggbyte.

Några missade kommande start, men race officer höll ett stabilt tempo och tryckte 2-minuters count down i bra tempo.

Gammal är äldst visade sig vara ett bra uttryck och på första plats hamnade Thomas Enwall SWE30 på fina 19 poäng över de 12 seglingarna med 3 borträkningar. Tvåa blev Michael Collberg SWE21 på 22 poäng och trea undertecknad SWE60 på 33 poäng. Svenska DF Racingförbundet slår på pukor i takt till Hurra Hurra Hurra Hurra.

Från vänster, 3a Jonas Samson, 1a Thomas Enwall, 2a Michael Collberg

IMG_0302.jpeg

Vid tangenterna 
Jonas Samson SWE60

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.