Enkäten och ändringar av Kappseglingsprogrammet

SM vinnare 2018 Christer Sörvik

Hej DF-vänner,

Hoppas ni har det bra i pandemin och håller er friska. En ändring som sker på grund av pandemin, är att Inomhusmästerskapet i Karlskoga flyttas till den 12-13 mars. Det finns platser kvar, så passa på och anmäl dig.

Vi har nu fått ett resultat från enkäten som skickades ut i julhelgen. Glädjande nog fick vi in 83 svar, vilket är mer än jag vågade hoppas på. Jag är också glad över betyget vi fick på frågan om ni förstår vad förbundet jobbar med. Det blev 4.1 på en 5-gradig skala. Samtidigt så är det ett tecken på att vi kan bättre. Det har kommit en hel del kommentarer som vi skall gräva djupare i, som kan hjälpa oss på den vägen. Betyget för om vi tar ut rätt avgifter var ännu högre, 4.5. 

Både Styrelsen och Kappseglingsgruppen har så här långt fått svaren, och gjort vissa reflektioner. Jag har valt ut en del frågor / svar som ni ser i bifogad fil längst ner. Den som vi tagit till oss mest av är att många föredrar endagarstävlingar (49 stycken) framför tvådagarstävlingar (24 stycken). Bryter man dock ner det på dom som svarat att dom seglar nationellt, så ser det lite jämnare ut. Men det vi gör nu är att vi ändrar 2 nationella DF65-tävlingar, Kumla och Mariestad, till endagars regattor. Detta är också dom som ligger mest centralt i landet, vilket gör det enklare för fler att åka fram och tillbaka under dagen. Dock kommer dessa ha ett lägre max antal deltagare, (36 stycken). Vi vill på det viset skapa förutsättningar för bra nivå på antal genomförda delseglingar på en dag. Detta gör också att vi kommer att kombinera med DF95-tävlingar på lördagen innan. Ett uppdaterat kappseglingsprogram finns på hemsidan. Se rubrik Kappseglingar och Nationella tävlingar, och dom Regionala rankingarna finns under ”Kappsegling / Regionala Tävlingar 2022” Inbjudningar publiceras löpande under året. Först ut är som 2 dagars nationell ranking för DF65, blir Kalmar, 2-3 april. Inbjudan publiceras inom kort. Max antal deltagare i Kalmar blir 48.

Ett annat intressant utfall vara frågan om att testa gaterundning på kryssen, där majoriteten minst vill se en test. Så bli inte förvånade om detta testas på någon regional ranking i vår. I övrigt så har vi bland annat fått en del kommentarer om hemsidan, hur vi jobbar i förbundet och runt tävlingar. Här får vi återkomma med kommentarer, förtydliganden och actions.

I övrigt så står vi i starten att sätta ihop en projektgrupp för Global DF65 som vi skall arrangera i Sverige 2024. Är du intresserad att engagera dig i detta, så hör av dig till någon av oss i styrelsen. All hjälp, smått som stort är välkommet.

Er tillgivne ordförande

Bosse

Urval av enkätsvar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.