Ranking Saltsjöbaden 2/4

Undertecknad körde från Halmstad 04:45 för att hinna i tid, dimmigt och allmänt jobbigt 🙂 Kom fram redan halv 10, avstånd är inga problem.

Det var 14 anmälda till dagens rankingsegling på anrika Saltsjöbaden, prognoserna skvallrade om växlande molnighet och strax över 10 grader, jag blir lika glad varje gång som experterna har fel – när det blir bättre! Minst 15 grader och sol från en himmel som hade lite skyar men det värmde fint. Premiär 2017 för racing utan “muff” fanns inom räckhåll.

Det vred och puffade, från någon sekundmeter till en och annan ankrumpa med A-rigg. Förmiddagens seglingar visade att man kan ligga sist efter start-första kryss och första läns, och ändå vinna komfortabelt (bra eget lyft och puff du lyckades hitta Magnus Timerdal i race 5, enbart skicklighet 🙂 )

Några mindre haverier inträffade, styrservo, skotservo, mottagarmissöde.

De som lyckades mest idag var SWE8, Magnus Timerdal på 21 poäng, tvåa SWE12, Fredrik Edgren på 29 poäng och trea SWE789, Jonas Samson på 30 poäng.

Svenska DF65-förbundet gratulerar!

Vi hade publik, flera frågade ingående kring klassen, båten och vår tävling – skoj, vi växer och intresset stegrar sig.

I stort så var det en bra stämning, några mindre incidenter, bl.a. Startmissöden, vi har haft detta uppe tidigare, man FÅR INTE komma från lovartsbojen och halvvinda sig fram på linjen och trycka till båtar som ligger i lä, skärpning på den punkten.

Några SB-BB som det snurrades för, något sent uppfattades det på bryggan i vissa fall.

Resultat här: Resultat_Stockholm_170402

Vid tangenterna SWE789 Jonas Samson

Från vänster Jonas Sambon, Magnus Timerdal, Fredrik Edgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.