Inomhusmästerskapet 9 feb 2019.

Båtmässan Göteborg

Jag vill börja med att återigen tacka StSS för tillgång till poolen, fläktsystem, personal och allt runt omkring. Vi kommer gärna 2020!

Eftersom det är begränsad tid och vatten att segla på så seglar vi i grupper enligt HMS, max antal deltagare 20. Dessvärre blev det ett sent avhopp så vi blev bara 19 som deltog, vilket ställde till det lite i HMS, men med General Petter vid ratten så fungerade det, utifrån sett, klanderfritt! Bra roddat Petter! Nästa år får du delegera och vara med o segla istället.

Strax innan utsatt tid började de 2 kvalomgångarna, första omgången inlottad så gott det gick efter gällande ranking, andra omgången efter första omgångens resultat. Allt loggades på whiteboardtavlan.
Benny (SWE2) Johnssons myndiga stämma ekade i mässlokalerna, det var en härlig inramning med ibland publik i 2 led runt poolen. Kommentarer från åskådarna och mässbesökarna var t e x: ”son till pappa” Pappa pappa titta, jag vill oxå rejsa! ”Dotter till pappa” kolla farsan, det här är riktig kappsegling! ”Fru till man(?)” Ska inte du oxå skaffa en sån, så det blir lite mer seglat för dig? – Fränt tycker jag.

Grupperna blev indelade och regattans puls höjdes, skulle förra årets segrare promenera hem ytterligare en buckla, eller skulle inomhusmästaren, tillika regerande SM-segrare ta hem det igen? Frågorna var många och det var många spända ansikten vid kontrollerna. Seglingarna löpte på i ett riktigt bra tempo, det var inte många vilominuter för den som gick upp från ett heat innan Benny tryckte igång startapparaten igen.

Det är med stor stolthet och med en enorm glädje som nedan vinnare presenteras. Personligen tycker jag det är väldigt roligt och oerhört viktigt att nya namn vinner regattor, det visar att förbundet är på rätt väg mot att bredda klassen. Magnus Janeborn SWE115 – 11poäng, klassens mesta poolseglare(?) visade att träning ger utfall! Ett jättegrattis till dig Magnus! På andra plats historiens meste vinnare i poolen Christer Sörvik SWE5 – 12poäng, (Christer hade oturen att roderservot sa upp sig lagom till sista seglingen och uteblev) på bronsplats hamnade undertecknad SWE60 – 13poäng. Tätt tätt poängmässigt mellan pallplatserna.
Förbundet sjunger 4-stämmigt och tutar i tromboner till pallen!

Från vänster, Jonas SWE60, Magnus SWE115, Christer SWE5

Resultatet

Det provades att sända live på Youtube, lärdomen blev att det räcker inte med bra wi-fi, man MÅSTE ha kabelanslutning och fiberkapacitet för att kvaliteten ska närma sig godtagbar, nya försök kommer göras på kommande tävlingar.

Den gladaste prismottagaren var nog ändå Calle Malmberg SWE6, som fick ”fula fisken” med motiveringen ”2018 års mest frånvarande deltagare med förhoppningen om 2019 års mest närvarande deltagaren”

Calle får fulfisken!

Några länkar till inspelad film: Film1
Film2 cirka 3,5h av DF65 segling.
(Ange som vanligt högsta upplösning för en trevligare upplevelse)

Vid tangenterna
Jonas Samson SWE60

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.