Västcupen på Hönö

Efter en smått hysterisk spurt i anmälningarna så stod det 24 båtar anmälda, 21 kom till start i ett soligt och “varmt” (+4-5 grader) Hönö.

Vinden kom i huvudsak från Sydväst och de utlovade 8-12 var lite väl generöst, snarare 3-7, dock stod riktningen som prognosen sagt.

En kortare variant av kryss-läns utan spridare eller gate var dagens schackspel att bemästra med tydliga och överraskande vrid på 40 grader. De som bemästrade detta bäst syns i topp 3 för dagen. Grattis till Christer Sörvik SWE-91 som vann regattan på 17 poäng, Carl-Johan Malmberg SWE-6 som kom tvåa på 22 poäng och Petter Kostmann SWE-500 som fixade tredjeplatsen på 23 poäng (Petter med både uppskuret finger och missad färja visade att om man bara hinner få i båten några sekunder innan första start så kan det fungera)

Alla deltagare turades om att vara protokollförare samt ha koll på tjuvstarterna, något som undertecknad för en gång skull inte var involverad i. Det hade även på förhand utsetts domare som turades om att övervaka de regelvidrigheter som förekom, bl a utdömdes ett dubbelt varv från domare Sven Gester som med myndig röst påminde att eftersom en domare uppmärksammat ett regelbrott så räcker det inte med 1 varv.

Det var något mer hetlevrade utfall och rop än t ex i Linköping. Vi får hoppas att detta var något tillfälligt och att ordningen är återställd till Stenungsund om 14 dagar.

Seglingarna flöt på i bra tempo, några bärgade båtar fick hämtas in med roddbåten. XSS och deras “kastbojar” fungerade riktigt bra, något för andra att ta efter kanske?

Det finns lite bilder och filmer för den som är sugen att kika i FB-Gruppen: https://www.facebook.com/groups/500951286693032/ (Dragon Force 65 – Sweden)

Vid tangenterna SWE-789, Jonas Samson Halmstad.

Resultat från Hönö 161113:

honores

Sammanräknat resultat i västcupen efter två deltävlingar:
vastcupenht2016_2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.